Ingrosso öppnar krog i Stockholm

15:52 15 Sep 2020

La Perla har premiär den 1 november. 

Kändiskrögaren Emilio Ingrosso tar hem sitt koncept La Perla till Sverige och Stockholm. Tillsammans med sin fru Åsa och ägarna till Usine öppnar de i området kring Södra Station, i en intilligande lokal till Usine.

Det är snart 17 år sedan Emilio Ingrosso lämnade Restaurang Il Conte på Grevgatan för att istället hitta lyckan i Palma.
– Jag ville prova något nytt helt enkelt. Det hann bli tre olika restaurangkoncept innan vi hittade rätt. När jag och Åsa skapade La Perla tillsammans visste vi direkt att det skulle bli succé. Hon med sin känsla för design och inredning, och jag med min syn på service och smak.

Totalt fyra restauranger har det hunnit bli på Mallorca, och nu är det alltså dags att expandera konceptet till Stockholm. Adressen är Södermalmsallén 36-38 och öppningen sker i samarbete med Usine. 
– Vi har tjatat på Emilio och Åsa flera år. I och med att Emilios bror Nicola jobbar med oss har det funnits en naturlig koppling. säger Tim Karlsson på Usine.

I samband med återkomsten till Sverige passar paret Ingrosso även på att släppa en kokbok.
– Det var hög tid att samla essensen av La Perla i en bok. Det finns så mycket att berätta om och så många bra recept vi vill dela med oss av så det var dags att sätta det mellan pärmarna i en bok, avslutar Emilio.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!