Michael Andreasson, Nicola Perrelli och Tim Karlsson

Nu öppnar Usine

11:35 20 Apr 2015

Torsdagen den 23 april öppnar Usine i Fatburen. Restaurangen drivs av trion Tim Karlsson, Michael Andreasson och Nicola Perrelli som träffades första gången i samband med Restaurang Divino. Nu är det alltså dags att slå sina påsar ihop igen.

– Vi fick en fråga om vi ville pitcha på ett koncept i en av Söders häftigaste kontorsbyggnader. I fastigheten Fatburen jobbar drygt 3 500 personer och fastighetsägaren ville se ett förslag som på ett naturligt sätt även blir en del i nästa generations arbetsplats.

Resultatet blev Bistro 38 som restaurangdelen heter, samt baren och bakfickan Poche 36. Dessutom ingår café, reception och konferensanläggning i verksamheten. På menyn står svenska klassiker, fransk bistromat och spansk tapaskultur och restaurangerna har öppet för såväl lunch som middag. 

Usine betyder "fabrik" på gammal franska och uttalas "Yzine". Fatburen kallades tidigare just Charkfabriken, då KF:s centrallager och charkuterifabrik tidigare huserade i lokalerna. 

Usine ligger i Södermalmsallén 36-38, måndag till lördag. Menyn hittar du på hemsidan

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!