Foto: Karin Bernhardsson.

Ingmari Pagenkemper blir ansvarig för Pophouse Djurgården

Redaktion 19:21 26 Sep 2021

Får rollen som högsta hönset för ABBA The Museum, Cirkus Arena & Restaurang, Hasselbacken, Gasklockan och Pop House Hotel.

Cirkus nuvarande vd Ingmari Pagenkemper kliver upp ett rejält pinnhål i organisationen och blir ansvarig för samtliga etableringar på Djurgården inklusive den kommande scenen Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Ingmari var under många år vd för Södra Teatern på Mosebacke, men har de senaste tre åren verkat som såväl vd som kulturell ledare för Cirkus.
- Hittills har jag haft hand om en juvel i Cirkus Arena & Restaurang. Nu får jag möjlighet att vårda en hel krona, vilket är fantastiskt spännande. Med Pophouse Djurgårdens verksamheter vill jag sänka tröskeln för Kungliga Djurgården och göra den här makalösa destinationen mer tillgänglig för alla som vill uppleva kultur, mat och nöje.

Hennes nya roll som Head of Pophouse Djurgården är en helt nyskapad sådan, och behovet av en sådan uppstod i samband med Pophouse Entertainments ambitiösa expansion som har pågått under det senaste året. Sedan övertagandet av Hasselbacken 2019 har koncernen bland annat också hunnit med att lansera den digitala konsertupplevelse Abba Voyage samt köpa upp podcastbolaget Perfect Day. Under hösten 2022 öppnar det digitala centret Space i en av Hötorgsskraporna, och längre fram i pipelinen väntar driften av Gasklocka 2 i Norra Djurgårdsstaden. Ingmaris fokus den närmaste tiden ligger emellertid framför allt på att få stockholmarna att besöka Djurgården mer frekvent, och inte bara för joggingturer eller Gröna Lund.
– Ingmari är en fantastisk ledare som attraherar talanger inom alla genrer och yrkesroller. 
Tillsammans med Skansen, Vasamuseet, Liljevalchs, Gröna Lund, Junibacken med flera vill vi fortsätta att utveckla det som kallas Evenemangsparken Södra Djurgården och göra den till en av Europas främsta kultur- och upplevelsedestinationer. Med Ingmari som nav och katalysator är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Per Sundin som är vd för Pophouse Entertainment.

Pophouse Entertainment grundades 2014 och är idag hem åt några av landets mest välkända varumärken inom underhållning. Vd för koncernen är alltså Universals tidigare vd Per Sundin och huvudägare är Björn Ulvaeus tillsammans med finansmannen Conni Jonsson.

Läs även: Pophouse köper Perfect Day.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!