Ingen midsommar utan Miss Inga

12:36 11 Jun 2019

Midsommarfirande i Stockholm har blivit synonymt med Martin “Miss Inga” Johansson och Ingmari “Helga” Pagenkemper. Denna sommar intar duon Hasselbacken på Djurgården. 

De senaste tre åren har Miss Inga och Ingmari Pagenkemper ställt till med en midsommarfest modell större på Södra Teatern. Nu flyttar de hela kalaset till Hasselbacken. 

Hasselbackens inkluderande midsommarfirande kommer att innehålla sommarhögtidens alla måsten såsom traditionsenlig klädsel och resning av midsommarstång. Även ringdans, allsång, lekar och fiskdamm utlovas jämte oväntade överraskningar. 
– Sakta rör jag mig geografiskt närmare och närmare Skansen. Jag kommer skråla högt nog för att Sollidens panschisbesökare ska frestas och stappla ner till vårt mer händelserika och dekadenta firande, lovar Martin “Miss Inga” Johansson.

Efter firandet, som börjar redan klockan 11 på förmiddagen och avslutas med resningen av midsommarstången vid 14-tiden, fortsätter kvällen med öppna barer, restaurang och DJ:s.
– Jag förstår inte varför jag utsätter mig för detta år efter år när jag alltid är det största offret för Miss Ingas okvädningsord. Det måste vara en kombination av viljan att få vara med i ett av Stockholms roligaste och galnaste upptåg med ett oroväckande självskadebeteende, säger Ingmari Pagenkemper.

Här kan du också fira midsommar i Stockholm 

 

MOSEBACKE
Från klockan 12 smyckas midsommarstången som reses klockan 14 med traditionsenlig ringdans ledd av ingen mindre än Patrik Arve. 
Midsommarnatten fortsätter sedan i hela huset med klubbar och dj:s. Midsommarbuffé serveras för 395 kronor.

STUREHOF
För många av Sturehofs stamgäster har midsommarfirandet på restaurangen blivit en stående tradition. Krogen serverar klassisk midsommarmat som sill, lax, strömming, knäcke och snaps – vilket den för övrigt gör året runt. Sturehof har öppet som vanligt samtliga dagar under midsommarhelgen, det vill säga 11-02.

FJÄDERHOLMARNAS KROG 
Stockholms närmsta skärgårdsö serverar en midsommarmeny för 695 kronor mellan den 21-23 juni. Du hinner med andra ord skåla pliktskyldigt med släkt och vänner, men även fira i lugn och ro på krogen. 

Läs även: Midsommarskräcken är här

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!