Terminator: Dark fate

Höstens bästa filmer

11:03 21 Oct 2019
Nöjesguidens filmredaktör Maja Waltré listar några av de bästa filmerna just nu. 
 
En komikers uppväxt
Jonas Gardells roman om Juha Lindström har redan fått leva ett helt litet liv, från miniserien som kom ut 1992 till att nu åter bli aktuell med (det ärligt talat lite märkliga valet) Johan Rheborg, och regi av stjärnskottet Rojda Sekersöz.
 
Judy
Det är helt utan ironi men likaväl ironiskt som Hollywood presenterar sin senaste meta-berättelse om en stjärnas uppgång och fall… i Hollywood. Renée Zellweger är rakt igenom lysande i rollen som Judy Garland, vars genombrott som Dorothy Gale gjorde henne odödlig. 
 
Terminator: Dark fate
Höstens stora blockbuster är oemotståndligt fånig, där 80-talsaction möter ai-människor och filmernas konceptuella skapare James Cameron gör comeback som filmens producent. Frågan är om den något mindre manstillvända tappningen är metoo-höstens eller hans förtjänst.  
 
In fabric
Oktobers halloweenfilm är inte bara en skräckfilm utan en spökhistoria! Regissören Peter Strickland har inkorporerat så gott som varenda referens i det visuella spökarkivet och resultatet får det att kittla i gommen och rysa längs ryggraden. 
 
 
 
 
 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!