Linnéa Jahn. Foto: Christian Gradholt

Hon tar över Malmö Gallerinatt

15:30 24 Apr 2017
Konstfrämjandet Skåne satsar på nytt blod inför 20-årsjubileet.
 
Sedan 1997 har Konstfrämjandet Skåne arrangerat Gallerinatten, det i särklass största konsteventet i Malmötrakten. Gallerinatten, för den oinvigde, går ut på stans många gallerier och konstinstutioner går samman och håller kvällsöppet mellan kl 18-24. Evenemanget går alltid av stapeln den sista lördagen i september varje år och brukar locka omkring 40 000 besökare runt om i stan.
 
Lagom till årets 20-årsjubileum har Gallerinatten fått en ny projektledare. Hon heter Linnéa Jahn och har tidigare jobbat med allt ifrån Bästa Biennalen och lakriktskonstprojektet Kol-Art till Ystads konstmuseum och Landskrona Fotofestival.
 
– Jag är jätteglad att jag fått förtroendet att leda arbetet med Malmö Gallerinatt. Att det dessutom är 20-årsjubileum i år gör mig extra peppad! Malmö Gallerinatt är en angelägenhet för alla Malmöbor, det är ett spännande projekt som jag ser fram emot att både förvalta och utveckla, berättar Linnéa Jahn.
 
2017 års upplaga av Gallerinatten äger rum den 30 september. Linnéa Jahn berättar att de ska försöka arbeta med mer outreach-metoder i år, vilket innebär att man ska försöka nå målgrupper som vanligtvis inte besöker den här typen av konstarrangemang.
 
Eftersom det är 20-årsjubileum kommer Gallerinatten även att uppmärksamma väl valda delar av sin egen historia under årets evenemang. Linnéa Jahn förklarar:
 
– Vi ska gräva i våra egna arkiv efter lite olika godbitar från tidigare år. Om någon av era läsare har minnen, foton, anekdoter eller roliga historier från tidigare Gallerinätter får de gärna höra av sig till oss.
 
Fler nyheter om årets Gallerinatt lär tillkomma allt eftersom. Linnéa Jahn hintar bland annat om att hon vill skapa mer av en feststämning i hela Malmö, och att det därför kan komma att bli någon typ av officiell efterfest för både deltagare och besökare.
 
 
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!