Foto: Christopher Hunt.

Hon ska ta Riche till Södermalm

08:50 30 May 2022

Här är allt du behöver veta om Svenska Brasseriers kommande satsning Riche Fenix. 

I höst öppnar Riche Fenix på Götgatan 40, och i bräschen för satsningen går Matilda Jackson som idag jobbar som restaurangchef på Riche.

Matilda är uppvuxen i Stockholms restaurangvärld och som dotter till PG Nilsson, grundare av Svenska Brasserier, har hon stor erfarenhet av koncernen. Riche Fenix blir emellertid hennes första egna koncept med permanent adress. Det råkar också vara Svenska Brasseriers första öppning på Södermalm.
– Att öppna en restaurang och bar på Söder är något jag drömt om att göra länge. Riche Fenix blir ett färgstarkt och lekfullt koncept som jag är oerhört stolt över. Jag och mitt team har tillåtit oss att sväva fritt och skapat något som vi själva verkligen tror på och tycker om, säger Matilda Jackson.

Med sig har hon bland annat kökschefen William Carlström som senast kommer från enstjärniga Aira. Han har tidigare också arbetat på ställen som Kong Hans Kælder, Punk Royale, Operakällaren och Främmat.

Namnet Riche Fenix är inspirerat av det historiska apotek som har legat på adressen sedan början av 1800-talet. Därefter huserade Fenix bar och restaurang i lokalen med start under åttiotalet. Släktskapet med Riche på Birger Jarlsgatan kommer att återspeglas i detaljerna, men Riche Fenix ambition är att addera en lekfullhet som utmanar det konventionella.

Riche Fenix ligger på Götgatan 40 och öppnar någon gång under hösten 2022. Kapaciteten är cirka 50 sittplatser plus en bardel. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!