Här är vinnarna av Stockholmspriset 2022

Redaktion 08:49 12 Dec 2022

Nu är det avgjort. 

Under helgen delades det ut troféer till några av de insatser för kulturlivet som utmärkte sig under det gångna året. Här är samtliga vinnare och vill du se ett bildregn från kvällen hittar du det här.

 

VINNARNA AV STOCKHOLMSPRISET 2022

 

Film & TV - Cyklopernas land
Med en självklart avkopplad inställning till tv-formatet får Christopher Garplind med gäster det att kännas som att de sitter i ditt vardagsrum och delar en flaska retsina medan de pratar om de där populärkulturella fenomenen alla självklart borde ha koll på. Cyklopernas land är mer ZTV än vad ens ZTV var, och vi älskar det.

Klubb - Thotland 
Allt började med ett rave i en Stockholmsskog där ingen ville gå hem. Sedan dess har Thotland fortsatt att leverera oförglömliga festkvällar. Det är få personer vet hur man gör fester fullt ut, men Gabriella Ekman och Norah är två av dom.

Konst - Gustaf Westman  
Om det är speglarna som tillfört en illusionseffekt eller inte låter vi vara osagt, men vi har knappt kunnat röra oss någonstans under året utan att se Gustaf Westman i något utförande. Intresset för designerns färgstarka former har fullkomligt exploderat och var taket för hans popularitet finns är omöjligt att svara på i nuläget. Om det nu ens finns ett sådant, det vill säga.

Krog - Gazza
På väggen till Hornsgatans egen pastafabrik sitter en bild på Paul “Gazza” Gasgoine – en av stjärnorna i det engelska VM-lag som tog sig till semifinal i Italien 1990. Gasgoine spåddes en lysande framtid i just Italien, men karriären stoppades delvis av en större knäskada. Vi hoppas givetvis inte att något liknande skulle drabba bröderna Kim och Jesper Kvarnefält, men de får absolut inte pröva lyckan i Italien. De är alldeles för värdefulla på hemmaplan.

Bar - Riche Fenix 
Finns ens Stureplan kvar? Man börjar undra det då Matilda Jackson med personal har fått till synes varenda kännigendis att vända blicken mot Götgatsbacken istället. Riche Fenix håller en så löjligt jämnhög nivå att det i princip är omöjligt att skilja en kväll från en annan. 

Litteratur - Caroline Ringskog Ferrada Noli - D e kroniskt
Caroline Ringskog Ferrada Nolis senaste bok är existentiell, pretentiös och handlar om tiden som hinder eller premiss. Bland annat. Allt är kroniskt, precis som känslan efter att ha läst den.

Mode - Ettresex 
Det är med noga utvalda plagg och träffsäkert koncept som Ettresex inte bara blivit ett självklart stopp för moderiktiga Stockholmare, men också för rappare som Asap Rocky. Det är svårt att bara titta och inte köpa när man kliver in Stockholms kanske trendiga butik just nu.

Musik - Hannes
Från klarhet till klarhet till en av årets i särklass bästa låtar. Det är väl en ganska precis beskrivning av hur Hannes senaste år har sett ut. Lägg därtill såväl festivalspelningar som sin hittills största turné och det råder ingen tvekan om att 2022 var Hannes år. 

Scen - Tröstrapporter  
Premiären av Alex Schulmans Dramatenföreställning Tröstrapporter sköts upp två gånger på grund av pandemin. Sedan ställdes den in helt och hållet, för att slutligen återvända med en ny skådespelare i form av Gustaf Skarsgård. Och lyckat blev det onekligen.

Media - P3 Klubben
Varje vecka bryter Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson ner det senaste i kultur-och populärkulturen med en jakthunds precisionsförmåga. Det är underhållande, det är smart och det får även oss att känna oss lite smartare. 

Nöjesförbättrare - Rosendal Garden Party 
Att redan första året smälla till med världsbokningar som The Strokes, Cat Power och Tyler, The Creator är kaxigt. Att placera sig precis i mittfåran mellan det breda kommersiella och det indiefokuserade är smart. Och att sedan göra det på en av Stockholms vackraste platser gör att Rosendal Garden Party infriar precis det vi förväntar oss av en äkta nöjesförbättrare.

Under kvällen delades det även ut ett hederspris till Nöjesguidens grundare Ajje Ljungberg och Michael Marlow.

Här kan du se samtliga nominerade

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!