Här är vinnarna av Göteborgspriset 2022

22:59 4 Feb 2023

Den 3 februari prisade vi det som varit nytt och bäst i Göteborg under det gångna året. Här listar vi samtliga vinnare.

Vill du se alla nomineringar till årets Göteborgspris så kan du kolla här.

 

CAFÉ

Viktors kaffe
Till Viktors kaffe går man för stans kanske godaste kaffe och kanelbulle, men också för den avslappnade inredningen, stämningen och musiken. Framgång föder framgång sägs det, och med tanke på att man under året öppnat både Bodega Nord och Bar Palavas kan vi nog utgå ifrån att det går rätt bra.
 

KROG

Bulot
Om Bar Bulot var testballongen så är det här slutprodukten, den som vi väntat på precis lagom länge. Bulot är en både modern och genomtänkt, stilren och avslappnad restaurang där maten har en och når en hög ambitionsnivå utan att aldrig atmosfären i restaurangen blir högtravande eller stel. 


BAR

Ivans Pilsnerbar

Sedan öppning har Ivans Pilsnerbar satt Ringön på ölkartan och fått oss att fara dit för att bärsa kvalitetspilsner. Förutom go’ bira och riktigt bra pasta så bjuds det också på spännande visuell konst och elektronisk dansmusik.


MEDIA

Assia Dahir
Hon har sänkt scouter i vatten, sålt Mark Levengoods mugg och boxats med kärleksfulla ballonger, allt detta på Göteborgs gator och för en bra sak. Allt Assia Dahir gör och säger borde sändas på sändningstid. 


KLUBB

Yaki-da
Med samma gamla jobbiga trappor och nya nöjeschefer har Yaki-Da återigen bevisat varför dom är en av Göteborgs stoltheter. Helg efter helg levereras inte bara väl utvalda bokningar men också fullsatta dansgolv. 
 

MODE

Kristine Boström 
Kristines Boströms orädda och drömska känsla för stil och färg får oss att vilja äga varenda plagg. Men tills vi får äran att själva bära dem nöjer vi oss med att se några av Sveriges största stjärnor göra det på scen. 


MUSIK

Raghd 
Med ena tån i nostalgiska referenser, den andra i rap, den tredje i R’n’B, den fjärde i proddande och den sjuttioelfte i hiphop har Raghd placerat sig perfekt i linje med samtidens hjärta. EP:n Are We There Yet och förra årets singlar pekar mot något stort.


KONST

Hall Gallery
Är du intresserad av samtidskonst så vill du kolla vad Hall Gallery ställer ut för tillfället. Oavsett om det är måleri, skulptur, video eller fotografi så är det som visas här alltid intressant. Fingertoppskänslan är beundransvärd.

 
TEATER & SCEN
 
Konst AB - Stormen
Göteborgs stadsteater skakade när Stormen drog in över Lilla scen och gjorde kaos med såväl snabbnudlar som millenials och kändisar. Såhär roligt och maximalt har vi aldrig sett Shakespeare förut. 
 

ÅRETS NÖJESFÖRBÄTTRARE

Johan Hammerlid
Skärgårdsturen/festutflykten/partybåten Huset+100 kom tillbaka för första gången sedan 2019 och angjorde detta triumfens år Hönö Klåva. Och det har vi Johan Hammerlid att tacka för. Inte för att han har brist på saker att sysselsätta sig med annars. 
 

Nöjesguidens Göteborgspris arrangerades i samarbete med Fireball, Kungsportshuset, Frihamnen Event, Odd Island Brewing, Fors och Järn. Tack för att ni gjorde detta möjligt!
 
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Här är de nominerade till Nöjesguidens Göteborgspris 2022

Varje år som det inte är pandemi delar vi ut Göteborgspriset till de människor, aktörer eller företeelser som varit bäst, mest spännande, eller mest intressant under året som gått. 

I år har vi av naturliga skäl tagit beslutet att titta två år bakåt. Här är de nominerade till årets Göteborgspris. Vinnarna presenteras på Kungsportshuset fredag 3 februari. Välkommen på efterfesten som börjar kl. 22. 

BAR

Ivans Pilsnerbar
Sedan öppning har Ivans Pilsnerbar satt Ringön på ölkartan och fått oss att fara dit för att bärsa kvalitetspilsner. Förutom go’ bira och riktigt bra pasta så bjuds det också på spännande visuell konst och elektronisk dansmusik.