Här är BELLEs nya cocktails

09:24 4 Nov 2016

Vi tar tempen på BELLE inför lanseringen av den nya drinklistan.

I våras kunde vi avslöja att BELLE skulle renovera om och stryka "Epoque" från namnet. Detta var del i en större satsning mot att bli en mer ambitiös cocktailbar. Numera byter BELLE ut sin cocktaillista tre gånger om året. I veckan var det dags att presentera sina nya alster.

Vi tog ett snack med BELLEs Linus Elveroth, 26, om vad vi kommer att dricka fram till nästa listbyte och ambitionerna inför vintern.

Det är tid för, låt kalla det, ”den andra omgången” av er satsning mot att bli mer av en renodlad cocktailbar. Hur har det fungerat hittills?
– Det har fungerat väldigt bra tycker vi. BELLE har förvandlats till en stor cocktailfest och det skålas till höger och vänster. Vi känner att både vi och våra gäster har utvecklats i en rasande takt. Det ställs betydligt högre krav på drinkarna från våra gäster och vi känner att vi även har mer kunskap och kvalitet att erbjuda.

Vad kan vi förvänta oss av den nya drinklistan? Vad är de stora skillnaderna jämfört med den förra?
– Nu när vi kliver in i höst och vinter så kommer såklart smakerna vara betydligt större. Vi använder bland annat hjortron, korianderfrön, rök och nötter. Spriten tar lite mer plats i drinkarna och vi har generellt en bättre balans över hela menyn.


Bild: Belle

Ta oss igenom den nya listan. Vad är det för drinkar?
– Vi går ju från varm till kall väderlek och för oss innebär det att vi lämnar de stora mängderna citrusjuice bakom oss för att ge plats åt värmande upplevelser snarare än svalkande och törstsläckande. Vi har bland annat en drink där inspirationen kommer från kall och krispig vinterskog. Den baseras på en rökig mezcal som vi smaksätter med rosmarin och dragon så att man ska få känslan av hur skogen kan dofta och kännas nu när hösten är här och vintern knackar på dörren. Till det har vi torr vermouth, absinthe, en aperitif på gentianablommor samt citronsyra istället för citron eller lime. Citronsyran är neutral i sin smak så med den kan vi bibehålla utseendet och samtidigt låta de andra beståndsdelarna ta mycket mer plats. Utöver den så har vi en varm drink med brandy, päron eau-de-vie, hasselnötsmjölk, choklad och grädde för den som behöver värmas upp i kylan... och ja, haha, det här kan vi prata länge om. Men där har du två av mina 14 nya favoriter.

Snart öppnar ju den nya cocktailbaren Care Of vid Malmö Live. Vad tror ni om deras koncept?
– Det är fantastiskt att fler än vi vill satsa på cocktails, det är precis vad Malmö behöver och vi önskar dem all lycka! Jag ser fram emot deras öppning och är övertygad om att både vi och dem kommer gynnas av en bredare scen här i Malmö. Det bidrar bara till ett ökat intresse för vad vi alla gör och förhoppningsvis även att fler söker sig till yrket och att Malmös invånare ställer högre krav på vad de dricker. Kort sagt är det ett mycket välkommet inslag i Malmös uteliv.

Hur ser höst- och vinterplanerna ut för er på BELLE annars?
– Först och främst ska vi rulla igång den nya listan och därefter så börjar det bli dags att knopa på ett riktigt bra glöggrecept, det är ju ändå jul snart. Annars så är det som vanligt full fart här med vänner som spelar skivor och fantastiska gäster som är nyfikna på vad som finns i glasen.

Läs även: "Hyllad hamnkrog gästspelar på Bastard"

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.