Värmdö Bryggeri.

Här är årets mikroöl 2016

Redaktion 10:48 4 Feb 2016

Nöjesguidens Ölmässa var inte bara fun and games, besökarna fick också rösta fram vilken öl som var allra bäst. Nu är alla kryss räknade, och vinnarna är Värmdö Bryggeri!

Värmdö tävlade med ölen Elda Tryffelsaison, och när vi kom med de glada nyheterna passade vi på att ställa ett par frågor till Joakim Tillman, en av bryggeriets grundare. Han var, inte helt oväntat, mycket glad över att ha vunnit "Jerringpriset för öl".

Grattis till vinsten! Hur firar ni?
– Stort tack, det känns hedervärt med tanke på alla bra bryggerier och grymt bra öl vi mötte i tävlingen. Känns som att vinna Jerringpriset, vi fick folkets röst fast när det gäller öl. Nu sätter vi oss i bryggeribaren och dricker ”Elda Tryffelsaison”, skålar och funderar på hur vi skall hantera all berömmelse som kommer i spåren av detta pris.

Berätta om vinnarölen!
– Detta är första ölen i en serie vi kallar Värmdö Bryggeri Skärgårdsprojekt, öl som vi producerar i begränsad upplaga och med stor experimentell prägel. Den första ölen i serien heter Skärgårdsprojekt 001 Elda Tryffelsaison 6,3% och finns på 3000 33-centiliters glasflaskor och tio Key Keg. Ölen kommer finnas på utvalda krogar runt om i landet och vi släpper 1500 flaskor på Systembolaget den 1 april. 

Var kommer namnet Elda Tryffelsaison ifrån?
– Ölen är döpt efter hunden Elda som tillhör familjekompisar bosatta strax utanför Visby. Elda har tränat och blivit jätteduktig på att hitta tryffel och vi köpte helt enkelt årets tryffelskörd och gjorde öl av den.

Hur brygger man egentligen öl på tryffel?
– Vi mixade tryffeln till en smoothie tillsammans med svensk whisky för att så effektivt som möjligt extrahera de fettlösliga aromerna i tryffeln. Denna kräm på whisky och tryffel tillsatte vi sedan ölen som i grunden är en varmt jäst belgisk saison. Whiskyn och tryffelns jordnära toner harmoniserar fint med de kryddiga estrarna i ölen, det blir en klockren smakkombination!


Varför tror du att just ni tog hem flest röster?
– Nummer ett är såklart att vi gjort en fantastisk öl, en saison som många uppskattade för sin balans och exprimentlust med nya typer av svenska smaker.
En annan orsak är såklart att vi tagit ut svängarna med gotländsk svattryffel och whisky, det är inget man ser i öl varje dag, just svarttryffel från Gotland har ingen avvänt tidigare! Får jag tillägga att vi är fantastiskt trevliga, ger alltid 100% service och älskar våra ölkunder. Detta kan ha haft ett finger med i spelet...

Hur var er helg på Nöjesguidens Ölmässa? 
– Grymt rolig! Vi hade bra tryck i vår bar och stämningen var på topp. Det roliga är att alla som kommer på mässan är intresserade av öl på ett skönt sätt. Vi hade hundratals intressanta öldiskussioner och möten under dom två dagarna. Vi lanserade även Svartsö Stout under mässan som blev fint mottagen, dom som följt oss vet att vi medvetet valt ett lättillgängligt sortiment, men nu kommer mer spetsiga sorter, som stout, saison och exprimentöl i små serier.

Vad har ni på gång den närmsta framtiden?
– I serien Skärgårdsprojekt kommer vi under året två nya ölsorter. Smaker och typ av öl får jag återkomma till, men jag kan lova att vi kommer fokusera på svenska smaker. Vårt fasta sortiment utvecklas med en till två sorter till under året, samtidigt brygger vi ut vår kapacitet och lageryta och blickar även utanför Sveriges gränser med export. Kolla gärna in vår hemsida eller Värmdö Bryggeri på Facebook och Instagram där kan man följa oss i stort och smått året om!


Har du några slutord?
– Jag vill avsluta med att tacka alla som kom till mässan och stort tack för alla röster på Elda Tryffelsaison, hoppas vi ses på Nöjesguidens Ölmässa 2017 med nya spännande ölsorter!

Läs mer om och se bilder från Nöjesguidens Ölmässa.
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!