Hantverkscidern tar plats på Spritmuseum

14:02 31 Jan 2020

Mellan den 30 januari och den 1 september visar Spritmuseum en utställning om våra ciderpionjärer, ciderns historia i Sverige och hur man gör sin egen cider.

I takt med att svenska drycker ökar i popularitet generellt är även den svenska hantverkscidern på frammarsch. Svenska äpplen passar alldeles utmärkt för att tillverka cider på, och nya ciderproducenter etablerar sig över hela landet.

Utställningen Cider visar upp några av de pionjärer som utmanar uppfattningen om hur svensk cider kan smaka – en ny generation cidermakare som sätter råvaran, hantverkskunnandet och den lokala förankringen i fokus.

Under lördagar och söndagar rullas cidervagnen fram och muséets guider erbjuder visningar där det ingår ett glas hantverkscider. Då och då erbjuder museet även fördjupande provningar av hantverkscider, både svensk och internationell. Först ut är Riktig Cider, Sent om cider och Pomologik som alla tre gästar utställningen den 1 februari. 

Läs mer om kommande provningar och boka biljetter här.

Läs även: Sagan om den gyllene cidern.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!