Bord 27, foto: Thomas Wal.

Göteborgs bästa krogar just nu

16:36 15 Sep 2016

Höst i Götet innebär inte mysigt häng med varm kofta på någon uppvärmd uteservering. Dags att gå in och äta sig riktigt mätt. Om det så handlar om en klassiker eller något nytt hak är vårt tips - ät ordentligt och sitt still en stund!

Kafé Godhem
Silverkällegatan 4
Klassiskt arbetarhak med allt vad det innebär. Räkmackan har rykte om sig att vara en av Göteborgs bästa och kostar respektabla 99 kronor.

Pom Pom
Andra Långgatan 27, pompomgbg.se
Pizza och cider, samt ett och annat skaldjur. Succé från första till sista tuggan. Be gärna om cidertips om du annars helst sörplar bärs, du lär inte ångra dig. Bra priser, trevlig miljö samt ett vänligt bemötande.

Bord 27
Haga Kyrkogata 14, bord27.se
Prisvärt och lyxigt, litet och ack så trevligt. God service och en klassisk nordisk meny med godsaker som råbiff, oxkind och smörstekt kummel.

Daawat
Första Långgatan 30, daawat.se 
På Första Långgatan finns inte bara en eller två utan tre indiska restauranger. Bäst är utan tvekan Daawat som huserar i Pantbankens gamla lokaler. Lunch eller middag, du bestämmer. Oavsett så bör du testa deras Kadai Paneer eller Parathan.

Ramen-Ya 
Linneplatsen 4, ramenya.se
Nudelsoppa, på riktigt. Glöm för guds skull inte att ta en liten Kirin (japansk ljus öl) till maten.

Bar Robusta
Olivedalsgatan 26, barrobusta.se
Trevligt krypin där du både kan få dig en god frukostkaffe eller en trevlig middag. Bra häng och soft personal. Prova med fördel deras gnocchi med ragú på högrev och chorizo. Mycket kött, mycket sås.

Bubblare: Den kinesiska minihamburgaren (ja den heter mantao på menyn) på Dubbel Dubbel Kastellgatan är fortfarande typ det godaste du kan äta i Göteborg.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.