Godaste ölen på Nöjesguidens ölmässa

09:56 30 Jan 2018

Vinnaren av Nöjesguidens ölmässa har korats. Här är mässans godaste öl.

Under kvällens gång fanns möjligheten för alla på plats att rösta fram just sin favoritöl bland bryggeriernas egna favoriter. Fyra bryggerier går vinnande ur omröstningen, och dessa är…

 

På delad tredjeplats
MR. COCOA BARREL AGED STOUT, Från Fjäderholmarnas Bryggeri samt
PROJEKT 011 NEW ENGLAND IPA, Från Poppels Bryggeri

På andraplats
HEARTBEAT LAGER, Från Dunder & Krut

Och på förstaplats
LUSSEBULLE IMPERIALSTOUT, Från Värmdö Bryggeri!

Stort grattis till er!Nöjesguiden har snackat med Ludvig Brydolf på Värmdö Bryggeri. Så här kommenterar han lördagens vinst.

Man kan tro att folket så här efter julen borde vara trött på lussebullar, och ni sa själva inför mässan att Lussebulle är lite "off season". Berätta varför du tror att Lussebulle Imperial Stout står som vinnare i år?
–Haha ja lussebulle är kanske lite off season. Varför jag ändå tror att den går hem är för att folk förstår de bakomliggande tankegångarna. Man uppskattar fyndigheten och kan identifiera sig i smakerna samt gillar hur vi pushar gränsen för vad öl kan vara.

När dricker du en Lussebulle? Går den ner på playan?
–Internt på bryggeriet snackar vi ibland om hinkabilitet - att man eftersträvar en uppfriskande och lättdrucken öl som man kan dricka många av utan att det tar emot. Lussebullen har typiskt låg hinkabilitet. Det är inget man dricker på stranden eller ens när utomhustemperaturen överstiger alkoholhalten. Den krämigt fylliga texturen och intensivt kraftiga smaken passar bäst när det är kallt och ruggigt ute, kanske till och med framför brasan. Att dela en flaska till en chokladefterrätt är helt suveränt.

Stefan Slätt (grundare Värmdö Bryggeri, reds. anm.) har skvallrat lite om tappning på flaska, samt olika årsupplagor av Lussebulle. Berätta!
–Faktumet att ölen är så alkoholstark gör inte bara smakerna intensiva utan ger även en lagringspotential, ölens smak kommer utvecklas under lång tid framöver. Våra tester har bland annat visat att de kärvaste rostade tonerna tonas ned och russinen lyfts fram, även saffran reagerar positivt på lagring. I stället för ett bäst före-datum har vi därför valt att sätta ut årgångsbeteckning på ölen. Vi kommer brygga en batch per år och man kan därför spara flaskor och följa utvecklingen mellan årgångarna.

Var kan den som inte testat Lussebulle få sig ett smakprov?
–Lussebulle finns i dagsläget att privatimportera via Systembolaget, årgång 2017 kommer snart även i beställningssortimentet. Utöver detta finns den hos våra kunder på Artipelag, Säby Säteri och Paradiset Matmarknad.

Vad tyckte du om årets upplaga av Nöjesguidens Ölmässa?
–Vi har redan från start uppskattat Nöjesguidens Ölmässa och hur den når ut till en lite annan publik än många andra dryckesmässor. Flytten till Kägelbanan är toppen, en jättebra lokal för ändamålet. Till nästa år hoppas vi att få utökning med fredagkvällen, ytterligare en dags mässa.

Läs om Dunder & Krut som tog hem andraplatsen här.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!