Foto: Julia Lindemalm

Frej Larsson: "Man är en sell out om man lever länge"

09:13 7 Sep 2018

Skandalrapparen Frej Larsson har just gett ut boken 50 shades of Frej, som han skrivit "under inflytandet av tung narkotika". Vi har pratat pizza, Zlatan och om när en märkbart berusad Christer Fuglesang klingade i glaset på en Nasa-middag och sa att Frej kommer att bli den första drogmissbrukaren på månen. Vi vet inte om det är sant, men här kommer intervjun.

Varför ville du skriva en självbiografi?
– Det är en gonzobiografi.

Vilken är din egen favoritdel av boken?
– När Christer Fuglesang ställer sig upp på en Nasa-middag, klingar i glaset märkbart berusad och säger "Frej Larsson will be the first drug addict on the moon".

Finns det någonting man kommer bli överraskad av när man läser den här boken?
– Att jag har en tanke bakom allt jag gör.

Är det mycket om din barndom i boken? Personligen tycker jag generellt inte att det är så spännande att läsa om hur folks liv var innan de blev tillräckligt gamla för att dricka alkohol.
– Nä, fan jag är inte heller ett stort fan av långa Ondskan-skildringar med livremmar och skit. Gråt då svaga unge, ingen bryr sig känns/kändes det som.. Touchar bara lite där. Du kommer få ditt dekadenskonto övertrasserat.

Hur har arbetet med boken varit? Du är inte känd för att vara bra på att sitta still.
– 
Folk säger alltid att ”den som har skrivit det här måste ju ha tagit något”. Äntligen finns det en bok där författaren kan garantera. Allt det här är skrivet under influens eller i sviterna av tung narkotika. Nu har jag dock mitt nyktra halvår som GW så nu är det rätt slappt.

Förr i tiden skrev man sina memoarer i livets slutskede. Nu blir det allt vanligare att man summerar sitt liv i unga år. Marcus och Martinus har till exempel redan gett ut sina memoarer. Vad tror du att den här utvecklingen beror på?
– Ordet memoarer känns jävligt Strindberg. Lever man memoar-länge är man sell out. Det här är en gonzobiografi. Den första i ledet. Ljudboken är som en blandning av en Fem-bok och en Vice-dokumentär. Men till skillnad från Vice-dokumentärerna är det som händer i min ljudbok sant.

Du har ju problem med ordningsmakten ibland. Senast för att ha hotat en guldfisk. Finns det någonting i den här boken som gör att du kan få skaka galler?
–Ja, men inte i svenskt fängelse.

I säljtexten till den här boken står det att du fått lovord från Zlatan. Kan du berätta om det?
– Jag krokade med Zlatan i Max Martins trädgård. Justin Timberlake hade en session med Shellback och Max, ingen pallade gå för långt från huset så vi krokade där med landslaget. Zlatan sa att jag inte skulle ändra ett skit i mitt recept och köra på exakt så som jag gjorde. Han är G Zlatan, de den. Från inget till allt. Det är bara han och Lill Shell i hela södern som förtjänar Lambon (Lamborghinin, reds.anm).

Vilken är din favoritbok?
– Familjen Moskat av Isaac Bashevis Singer.

Om du bara fick beställa en sorts pizza varje gång du beställer pizza i resten av ditt liv, vilken pizza hade du valt då?
– Pizza Internet (innehåller banan, räkor, ananas, curry och avokado, reds. anm) från Pizzeria Oliven på Folkungagatan.

Vad har du för framtidsplaner?
– Knulla hatare, sippa drinkar och släppa låten Dom fittorna ljuger på Spotify.

Boken 50 shades of Frej finns ute nu. Den är skriven i samarbete med Frejs vän Jakob Nilsson, som är journalist.

Läs även: "Markus Krunegård: Utbrändheten var det bästa som har hänt mig"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!