Fredrik Söderholm startar festival

09:58 11 May 2023

Snart arrangeras Gott snack festival för första gången. Fredrik Söderholm utlovar en kärleksfull endagsfestival på Stockholms vackraste plats.

Om allt går som det ska hålls den första upplagan av Gott snack festival på Rävudden i Stockholm den 5 augusti. Men lite mer kosing behövs för att planerna ska gå i lås. Vi kollar läget med Fredrik.

Hur föddes idén till festivalen?
– Jag var på Lollapalooza och köade i en timme för att få betala 235 kronor för en redbull/cava efter att The Killers, det enda bandet jag ville se, hade ställt in och kände att det måste gå att göra det här på ett mer sympatiskt och kärleksfullt sätt.

Sälj in den.
– Gott snack-festivalen är något så ovanligt som en icke-vinstdriven musik- och konstfestival som bygger på kärlek, gemenskap, möten, öppenhet, värme och glädje på Stockholms kanske vackraste festivalkompatibla plats, Rävudden.

Vilket är ditt eget roligaste festivalminne?
– När jag var på Way Out West och höll på att bli lynchad av ett helt uteställe för att dom inte fattade mitt skämt på Instagram. Jag hann precis dra innan de stoppade musiken för att beordra hela publiken att leta upp mig så dom kunde kölhala mig. Tihi.

Är det svårare eller lättare än du trodde att vara festivalarrangör?
– Det var förvånansvärt lätt att få tillstånd! Jag hade något negativt grundantagande om att myndigheter motarbetar kulturarrangörer och eldsjälar men polisen och staden har vart supersofta och snälla.

Hur går det med förberedelserna?
– Det går bra. Jag har en grym liten grupp med andra eldsjälar som drar i olika trådar. Det är en underbar känsla när man får till ett bra avtal med en bajamaja-uthyrare och kan svara på hur många “ampere” vi behöver till elaggregat-gubben i Gnesta. Dock behöver vi sälja fler stödbiljetter och letar efter en korvtruck som Patrik Arve kan kränga sin vegokorv i.

Vilka artister blir det?
– Just nu är Tiger, Division 7 och Rebecka Sandberg spikade.

Har du någon drömbokning?
– Jag var NÄRA på att få in Linn Koch-Emmery vilket hade varit helt perfekt och magiskt, men det får bli nästa år. First Aid hade passat otroligt i miljön också.

Ibland känns det som du crowdsourceat in lika mycket pengar som Murhaf genom åren. Sinar aldrig fansen betalningsvilja?
– Hur mycket pengar har du gett Brasseriegruppen, Live Nation, Way Out West och Trädgården? Sinar aldrig er betalningsvilja till dom stora kapitalistiska girigbukarna är min motfråga. Vi kommer inte neka någon att komma in eller tvinga ensamstående morsor att betala, men för att detta ska gå runt behöver vi sälja 600 stödbiljetter. Om vi inte får ihop hela summan så kommer vi stänga ner två veckor innan och alla får sina pengar tillbaka, detta tack vare vår medarrangör Easyarr. 250 kronor är som tre öl på Riche, det har ni råd med. Det är alltså helt riskfritt för alla detta. Så kom igen! Åk med så gör vi nåt fett tillsammans!

Läs även: Fredrik Söderholm: "Jag är nykär i livet"

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!