Frasses horoskop – oktober 2018

08:40 17 Sep 2018

Heikki Vesa, släng dig i väggen! Det är en nygammal sheriff i stan!

När Björn Borg till allas stora förvåning la racketen på hyllan vid blott 26 års ålder stod han på toppen av sin karriär. Han hade vunnit nästan allt som gick att vinna. Fem raka Wimbledon. Sex Franska öppna. Precis som Björn Borg ville jag sluta på topp, och la således ner mitt horoskop i december 2017. Men sagan om den nervstarka killen från Södertälje med den dubbelfattade backhanden tog inte slut med resignationen år 1983. Knappt 10 år senare gjorde han ett fiaskoartat försök att göra comeback inom elittennisen. Trots att sporten utvecklats och alla professionella spelare gått över till grafitracketar kom Björn Borg tillbaka med sitt gamla träracket. Han förlorade alla 13 matcher han spelade innan han drog sig tillbaka för gott.

När jag slutade med mitt horoskop tog det inte lång tid innan jag kände mig som Björn Borg åren 1983 till 1991. Telefonen slutade ringa. Jag blev inte igenkänd på krogen längre. Och om någon mot förmodan kände igen mig så frågade denne någon alltid: ”Vad hände med ditt horoskop?”. Mina kändisintervjuer och krönikor var det ingen som brydde sig om. Horoskopet är det enda jag har gjort som någon har tyckt om.

Droppen blev när jag träffade en tjej som en gång hejdat mig på ett ostronevent för att säga att jag skriver roligt. Hon kom inte ens ihåg att vi hade träffats. Än mindre vem jag är. Därför tar jag nu mitt gamla träracket och kommer tillbaka för en sista fiaskoartad föreställning. Nöjesguidens senaste nummer är nämligen en skvallertidning. Och vad är en skvallertidning utan ett horoskop?


Väduren
 (21 mars – 20 april)
I hela ditt liv har du jagat din pappas bekräftelse och kärlek. I september fortsätter jakten, dessvärre utan framgång. 


Oxen 
(21 april – 21 maj)
Jag har en god och en dålig nyhet. Den goda nyheten är att hösten medför en liten romans på din arbetsplats som gör att du visslar när du går till jobbet. Den dåliga nyheten är att läkarna upptäcker en elakartad tumör på din tjocktarm.


Tvillingarna (22 maj – 21 juni)
Du blir fadder åt en barnarbetare i Bangladesh. Varje månad sponsrar du det lilla livet med en tub kontaktlim och en plastpåse som gör det enklare för honom att utstå sina mödor i textilfabriken.


Kräftan (22 juni – 23 juli)
Ett av dina gamla lik i garderoben avslöjas och det medför väldigt negativa konsekvenser för dig. Förmodligen är det inte så många som vill umgås med dig framöver.


Lejonet (24 juli – 23 augusti)

Det har gått tre år sedan den extravaganta nöjesparken Jurassic World förstördes av okontrollerade dinosaurier. Ön Nublar ligger nu övergiven av människor medan de överlevande dinosaurierna slåss för sin överlevnad i djungeln. När öns slumrande vulkan väcks till liv tar du på dig att rädda de dinosaurier som finns kvar från utrotning. När du kommer till ön möts du av flödande lava och din expedition avslöjar en konspiration som kan utsätta jorden för det mest riskfyllda människan skådat sedan urminnes tider.


Jungfrun (24 augusti – 23 september)
Den här månaden går du till korvvagnen till stan och äter harakirikorven, världens starkaste korv. Vilken sorglig människa du är ändå. Som måste hålla på och äta skitstark mat för att någon ska se dig.


Vågen (24 september – 23 oktober)
Så här ligger det till. Du och din tjej ska få en son. Hittills har ni egentligen inte pratat om namn då ni kom överens om att döpa honom när han väl tittar ut. Men sedan en vecka tillbaka refererar hon till honom som ”Kevin”. Du tror att det bara är en fas. Men du får reda på att hon har bestämt sig och att det inte finns något du kan göra för att ändra på hennes beslut. Hon vill döpa er son till Kevin, fast med stavningen ”Cewin”, för att ”det är unikt”. Bättre lycka nästa gång.


Skorpionen
 (24 oktober – 22 november)

Du åker på en resa som du haft inplanerad sedan tidigare. Men precis innan resan träffar du en underbar person. Snygg och rolig. Under resan upptar den här personen mycket av din tankeverksamhet. Du är där, men du är ändå inte där. För du har skallen fylld av din nya crush. Trots att ni bara har varit på en enda dejt så köper du till och med en liten present i en souvenirbutik. Det känns förvisso lite Ensam mamma söker att ha med sig en present till andra dejten, men första dejten gick ju så bra. Det kan väl inte skada med någon liten gullig grej för att visa din uppskattning? När du kommer hem går ni på er andra dejt. Medan du varit borta har du våndats mycket över att din nya crush ska ha träffat någon annan och glömt bort dig. Men nu när ni äntligen ses igen är tvivlen som bortblåsta. Dejten fortlöper fint och du tänker ”This is it! Det är det här jag har väntat på”. Men tji fick du. Ett par dagar senare messar personen att det är jättehärligt och roligt att hänga med dig men att det nog är bäst om ni fortsätter som vänner.


Skytten (23 november – 20 december)
Den här månaden kommer du att drabbas av en enorm viktuppgång. Det är ingenting som smyger sig på, utan det kommer plötsligt. Du blir smällfet över en natt. Alltså verkligen smällfet. Du kommer knappt kunna trä dina gamla jeans över foten. Det kommer att behövas en lyftkran för att få upp dig ur sängen. Hur gick det till egentligen? Du gick och la dig normalviktig och vaknade tvåhundra kilo tyngre. Märkligt.


Stenbocken
 (21 december – 20 januari)
En dag när du sitter på jobbet i godan ro stormar det in ett gäng maskerade män och kidnappar dig. De tvingar in dig i en skåpbil och kör dig till en stuga i skogen. Där surrar de fast dig i en pinnstol och tvingar dig att lyssna på David Batras podcast om olika ”roliga” tidningsartiklar. Hur länge ska du behöva sitta där och höra på hur roligt David Batra tycker att det är att tidningarna skriver om en elcykel som körde lite för fort eller att en utegrill blivit stulen i Staffanstorp? Det är det ingen som vet. Men tur i oturen. Det kunde varit Navid Modiris podcast ”Hur kan vi?”.


Vattumannen
 (21 januari – 19 februari)
Blev du liksom jag tillsagd att inte stå och titta in i mikrovågsugnen när du var liten? Nu är du vuxen och sätter dina egna regler. Det står dig fritt att titta i mikron hur mycket du vill. Detta kommer du på i oktober. Hela månaden hemfaller du åt din nya hobby. Du står fastklistrad vid mikron medan obetalda räkningar bildar hög på hallmattan. Du får sparken från ditt arbete efter att inte ha kommit dit på några dagar. Dina vänner ledsnar på att du aldrig svarar och slutar därför höra av sig. Mest tålamod med dig har din partner, men också hen tröttnar till slut och överger dig. Men vad ska man med jobb, vänner och partner till när man har en mikrovågsugn som man kan titta rakt in i hur länge man vill? 


Fiskarna (20 februari – 20 mars)

Du slängs i det fruktansvärda fängelset på klippön vid Marseille. Du döms oskyldig och ohörd, utan varje saklig grund. Det finns en hämnd att kräva ut från första stund. I fängelset får du gott om tid att memorera varje enskild oförrätt. På tio år hinner man lära sig att skilja på fel och rätt. En stormig natt blir du förväxlad med en avliden och slängs ut i havet i en säck. På en öde plats vid havet i en grotta som man inte ser från land hittar du en kista. Det ligger mer guld i denna kista än du någonsin trodde fanns. Du reser ut i världen och tittar på människorna. Du blir förtvivlad när du märker vad som skett med vännerna. Din stora rikedom, din kunskap och din förfining ger dig vänner överallt. Bland vännerna finns också de som skytt dig när du svalt. Du möter kvinnor som i falskhet överträffar de som en gång slängt dig i fängelse. Du blir en hämnare. Du dräper dina fiender och kvinnor tills du vadar i blod.

Läs även: "Frasses årshoroskop för 2018"

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2018.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!