Kocken bakom den världsberömda restaurangen El Bulli gästar stan.
Foodstock Master Class är matfestivalen Foodstocks kunskapsfokuserade seminariekoncept som under 2020 äger rum såväl under festivalen på Fjäderholmarna i augusti, samt som fristående seminarietillfälle under våren den 7 maj på A House i Stockholm.
Till det senare har man nu bokat den molekylära gastronomins fader Ferran Adrià, som är i Sverige för första gången sedan El Bulli stängde för nio år sedan.
– Det är fantastiskt roligt att få välkomna Ferran till Foodstock Master Class. Som tidigare lärling på El Bulli känns det särskilt roligt att nu få möjlighet att bjuda in min tidigare läromästare som en av huvudtalarna, säger Niklas Ekstedt.
Tidigare presenterade profiler som medverkar den 7 maj är Lotta Klemming och Thomas Drejing. Seminarierna modereras av Mattias Kroon. Ekstedt kommer även att anordna en hyllningsmiddag för särskilt inbjuda där han tolkar El Bulli.
Besöket på Foodstock Master Class är en av flera aktiviteter som Ferran Adrià gör under det sverigebesök som kureras av kaffeproducenten Lavazza. Hans huvudfokus under besöket kommer vara att sprida kunskap utifrån metoden Innovation through understanding, främst genom föreläsningar riktade mot studerande och aktiva inom matbranschen.