Fem filmer du inte vill missa på Stockholm filmfestival

13:48 8 Nov 2018

Stockholm filmfestival är tillbaka och lyser upp i novembermörkret för 29 året i rad. Nöjesguidens filmredaktör Maja Waltré navigerar dig genom några av årets guldkorn. 

Climax
Gaspar Noés ständiga experimenterande med extrema tillstånd utspelar sig den här gången i en gymnastiksal där professionella dansare snurrar sig hela vägen in i en psykedelisk mardröm.

El Angel
Pedro Almodóvar har producerat en argentinsk vilda västern-rulle som utspelar sig i 70-talets Buenos Aires, där kombination av rå crime och charm på alla vis är oemotståndlig.

Burning
Sydkorea gör sig än en gång märkvärdigt som ett av världens mest intressanta filmländer med Chang-dong Lees mångbottnade drama, som även belönades med i FIPRESCIS kritikerpris.

Alla vet
Den iranska regissören Asghar Farhadi debuterar på spanska med den psykologiska fingertoppskänsla som har gjort honom till ett namn, med Penelope Cruz och Javier Bardem i huvudrollerna.

Capernaum
Nadine Labakis nya film är ett högljutt, varmhjärtat och medmänskligt porträtt om barnen i Beiruts slum, där casten består av amatörskådisar som spelar sig själva.

Läs även: Anna Odells nya film utmanar den mediala identiteten.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!