Är det möjligt att Harry Styles är en av testanvändarna?

Facebook vill göra det enklare för användare att komma över sina ex

12:00 20 Nov 2015

I USA testar Facebook just nu en funktion som ska göra det lättare för användare med brustet hjärta att komma över sina ex. 

Nybliven singel och trött på att hjärtat smärtar så fort du loggar in på Facebook? Kanske är du för stolt för att ta bort din expartner som vän, eller så kom ni överens om (vanligtvis på förslag från den som gör slut) att "fortsätta vara vänner"? Håll ut, nu är ett plåster på väg. Facebook vill nämligen göra det lättare för dig att gå vidare. Sajten testar just nu en funktion som ska göra det möjligt för dig som nyligen blivit singel att dölja innehåll från din tidigare partner – utan att behöva blockera eller ta bort personen som vän.

Funktionen går ut på att när en person ändrar sin relationsstatus från I ett förhållande till Singel får användaren även olika alternativ för vad av exets innehåll som ska visas på tidslinjen. Du får avgöra själv om du vill se mindre av personens statusuppdateringar, profilbildsbyten (frekventa efter ett breakup), bilder och filmer. Du får också möjligheten att välja vilket innehåll som ska döljas för antingen dig eller ditt ex.

Facebook skriver på sin hemsida att idén med funktionen är att hjälpa personer som går igenom en svår tid i livet.
–Vi hoppas att verktygen kan hjälpa personer att avsluta en relation på Facebook med större lätthet, bekvämlighet och med en känsla av kontroll, skriver Facebook. 

Funktionen är ännu inte färdigställd och är fortfarande bara i ett teststadium, så håll ut ett tag till. 

Läs även: "Är det alltid dåligt att göra slut?".

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!