Esperantogruppen går i konkurs

13:35 21 Jun 2018

Efter totalt 13 år lägger stjärnkrogen Esperanto och systerrestaurangerna Imouto och Shibumi ner sin verksamhet.

Restaurangerna i gruppen har under året haft en ojämn beläggning som inte har täckt kostnaderna, berättar företaget i ett pressmeddelande. Styrelsen har därför idag torsdag 21 juni 2018 ansökt om att sätta företaget i konkurs.

Detta innebär att restaurangerna Esperanto, Imouto och Shibumi har stängt från och med idag. 
– Jag skulle med detta meddelande vilja passa på att rikta ett stort tack till alla de gäster som har besökt oss genom åren och som har fyllt restaurangerna med liv och glädje. Tack även till alla våra underbara leverantörer som med sin passion och kunskap präglat våra restauranger, säger Sayan Isaksson i samma pressmeddelande och fortsätter med att rikta ett tack till personalen. 

– Ett stort tack givetvis också till alla fantastiska medarbetare som jag har haft den stora äran att jobba med genom alla år. Vi är verkligen ledsna från företagets sida över den svåra situation som uppstår för de anställda i samband med stängningen. Det har varit ett stort äventyr fyllt av kreativitet, kamratskap och kärlek. Därför är det med stor sorg som vi nu tvingas stänga våra kära restauranger.

De planerade sommarrestaurangerna, “Sommarsalongen” och ’Shibumis Backyard BBQ’, som skulle ha öppnat tisdagen den 26 juni, kommer således inte heller att vara öppna under sommaren.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!