Esperantos sommarsalong öppnar för säsongen

09:57 11 Jun 2018

Årets sommarsalong på Esperanto har thailändska rötter. 

I samband med att Esperantos matsal stänger för sommaren, öppnar Sayan Isaksson med personal för femte året i rad upp sommarsalongen. Temat för i år är inspirerat av köksmästarens hemland och går därför under namnet Thailandish Roots.
– Det senaste året har jobbet tagit mig både till Hong Kong, Indien och nu senast till Malaysia, där det indiska och thailändska köket liksom smälter ihop, säger Sayan Isaksson som även är delägare av Esperanto.

 Menyn kommer att bestå av en à la carte-meny där traditionella thailändska smaker tolkas på ett sofistikerat men samtidigt lekfullt sätt.
– Under gästspelet på Mandarine Oriental i Kuala Lumpur fick jag verkligen upp ögonen för sofistikerad thailändsk matlagning. Det Thailändska köket är högintressant och väldigt rikt, och kan vara så mycket mer än grön curry och mat från thaikiosken runt hörnet.

Säsongen i sommarsalongen pågår från den 26 juni till den 28 juli och håller öppet tisdag till lördag mellan 18:00 och 23:00.

Några rätter från Thailandish Roots
Prawncrackers med köttig chilisylt

Lättrökta vaktelägg marmorerade i svart te och fisksås
Röd Endive med kikärta och Mussamancurry
Tomater och thaibasilika i färsk kokosmjölk
Råskuren lax, koriander, citrongräs, limeblad och gotlandsgurka
Kolgrillade kycklingvingar med skaldjurssocker
Fermenterad fläskkorv från Ubon med svart vitlök
Bananblad fyllda med ris, torkade havskräftor och djungelcurry

…Och på gården blir det barbeque

Samtidigt som Esperanto byter skepnad och flyttar ut i salongen, flyttar systerkrogen Shibumi ut på bakgården där de tänder grillen och bygger en temporär ölhall. Från och med den 22 juni till den 28 augusti håller restaurangen i källaren stängt och ersätts istället av sommarvarianten. Ölhallen består av ett partytält modell större som har slagits upp där restaurang Råkultur tidigare höll till. 

Läs även: Här kan du se fotbolls-vm på krogen i Stockholm.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2018.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!