18 livsviktiga life hacks – Så blir livet lättare som tjej

13:48 5 Aug 2015

Att leva som tjej i denna gudsförgätna värld är inte det enklaste, det måste erkännas.

Men det finns vissa små knep som kan göra livet enklare, mer uthärdligt, rentav förhållandevis trivsamt. De må vara självklara för vissa, men vi gör oss själva en tjänst om vi påminner oss om dem ibland. Och inte ett enda av dem handlar om att "juicefasta".

Här är arton helt och hållet ovärderliga tjejtips.

1. Konkurrera inte med andra tjejer. De är inte dina fiender.

2. Om du har mens, ha mensskydd of choice och värktabletter i varje väska/necessär/jackficka. Detta kommer att underlätta livet för dig och de som alltid, utan undantag, väser ”har du en tampong?” varje gång det är dags igen.

3. Byt ut din rakhyvel. Eller överväg om det är värt din tid.

4. Lär dig någon typ av självförsvar, feministiskt eller icke. Det borde inte behövas, jag vet, men news flash: nu lever vi i den här världen. Ta reda på hur du kan känna dig tryggare i det offentliga rummet.

5. Funkar inte hormonella preventivmedel för dig? Använd dem inte. Det finns alternativ. Kondom är helt okej. 

6. Drick mer vatten. Om du redan dricker mycket vatten, drick lite mer. Bevittna underverk i hy + humör.

7. Så fort visdomständerna börjar växa ut, borsta ivrigt men försiktigt med en pytteliten tandborste (som finns på Apoteket). Rädda dig själv från utdragningar med medeltida förtecken.

8. Om du aldrig har legat med en tjej, gör det, om du vill. Mycket tyder på att världen skulle bli en åtminstone lite bättre plats om fler tjejer började ligga med varandra.

9. Om du har en diskmaskin – tacka din lyckliga stjärna. Och börja ställa in gafflar för sig, knivar för sig, skedar för sig. Detta är ett knep vi har Jessika Gedin att tacka för. Övrigt om disk: ignorera den ibland. Du har viktigare saker för dig.

10. Välj alltid dina tjejkompisar först. Framför kärleksintressen, framför jobb, framför att stanna hemma och titta på gamla tv-serier. Det är svårt, men det är mer värt det än något annat.

11. Läs mer. Läs på när du väntar på bussen, när du vaknar på morgonen, när du äter. Läs tweets. Läs artiklar. Läs romaner. Läs avhandlingar. Läs hemlösas tidningar.

12. Har du världens sämsta dag? Sätt en budget som ligger strax över vad du är bekväm med, och gå loss. Kläder, böcker, smink, dyra tidningar, dyr mat… Man får inte säga så, men det funkar väldigt bra att shoppa sig ur sin sorg, om man kan.

13. Spraya hårspray, eller stryk en blandning av balsam och vatten, på insidan av elektriska plagg för att avelektrifiera dem.

14. Det är okej att älska saker som är ”problematiska”. Det personliga är inte alltid politiskt. Straffa inte dig själv för att du gillar, säg, Miley Cyrus eller porr.

15. Du är inte en dålig tjej för att du gillar smink, hudvård, utseende, mode eller kläder. 

16. Bekräftelse är inte allt, men det är inte alltid av ondo heller.

17. Din kropp är stark och vacker och det finns ingen hejd på sakerna du kan göra med den. Försök, alltså verkligen försök, att komma ihåg det.

18. Banta aldrig.

Läs även: "Det ska vara jobbigt att vara en douchebag".

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!