Drick hemma!

10:37 19 Feb 2021

Med kortare och kortare framförhållning fortsätter krogrestriktionerna att förlängas. Vi fortsätter således till stor del att dricka hemma, och här är några av de roligaste nyheterna på marknaden den senaste tiden.

GAMMEL DANSK LIMITED EDITION 
Sprit, 1 099 kr
Den limiterade utgåvan från Gammel Dansk (ja, det ska särskrivas) är smaksatt med bland annat manukahonung, handplockade rönnbär och 100-årig cognac. Men du får hålla dig framme om du vill prova,  då den bara släpps i 1 199 flaskor. 

HOP NOTCH X BIG DROP
Öl
När Hop Notch släpper sin första alkoholfria bärs sker det givetvis tillsammans med experterna på området i form av Big Drop Brewing. Finns än så länge bara att köpa i mixpack via Big Drops hemsida, men rullar förhoppningsvis ut även på hemmaplan inom kort. 

CHÂTEAU CHANGYU MOSER
Rött vin, 259 kr
Det är inte varje dag man knatar till bolaget med ambitionen att komma hem med en bra pava kinesiskt rödpang, men det är roligt med undantag som bekräftar regeln. Under de senaste decennierna har vinmarknaden ökat rejält i folkrepubliken, och denna lilla röda från den omtalade Ningxiaregionen är en ypperlig instegsprodukt.

KÄRA FRAMTID
Vinlåda, 1404 kr
En vinlåda från Fria viner som smakar som den heter. Kära framtid består av fyra olika viner som spänner från lätt orange via lätt rött till fruktig jos och ett tungt avslut. Totalt sex numrerade flaskor signerade Laura Lees och Arthur Joly.

VELL MARI 
Rött vin, 159 kr
De mallorkinska vinerna har ofta ett inslag av druvan mantonegro, och detta är inget undantag. Här blandas den med merlot, syrah samt den nästan utdöda varianten gorgollasa, och resultatet är minst sagt nyanserat.

LOGAN WEEMALA PINOT NOIR
Rött vin, 145 kr

Vinmakaren Peter Logan grundade Logan Wines tillsammans med sin far 1997, och driver nu vidare firman tillsammans med sin fru Hannah. Druvorna till detta vin kommer från vingården Weemala som ligger nordväst om Sydney, och jordmånen är vulkanjord. Resultatet är nyanserat och kryddigt, med toner av både bär och trä. 

CARUSU
Rött vin, 159 kr
Nino Bevilacqua restaurerade 2008 en gammal vingård, vars äldsta delar är från 700-talet, i Randazzo. Egendomen är huvudsakligen planterad med druvsorterna nerello mascalese och nerello cappuccio, och det är dessa två druvor som ligger till grund för Carusu. Namnet är för övrigt det sicilianska ordet för "pojke". 

NARANGI IPA
Öl, 31:80 kr
Det har gått mer än fem år sedan Olle Andersson bryggde Narangi första gången. Nu är den humlearomatiska ipan tillbaka i form av ett volymsläpp om 55 000 burkar. Se till att haffa dig minst en av dem.

SCHWEPPES SPRITZ MIXER 
Aperitif, 12:50 kr
Spritz Mixer är Schweppes RTD-version av den klassiska italienska aperitifen. Smakar förvånansvärt bra, och funkar lika bra alkoholfritt som mixat med en skvatt vodka och/eller prosecco.

STOCKHOLMS BRÄNNERI 
Gin, 299 kr
2021 blir året då Stockholms Bränneris dry gin fyller fem år. Detta firas bland annat med en specialutgåva av drycken, där etiketten pryds av ett av Olle "Ögon Cacao" Eksells motiv.

Läs mer om Stockholms Bränneri

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!