Drick hemma!

11:26 9 Dec 2021

Högtidsdrycker som håller längre, alkoholfritt och en hel del annat står på inköpslistan denna månad. 

EN VIT JULÖL
Öl, 250 kr för ett fyrpack
En vit julöl är en en alkoholfri ljus öl med frisk citrussmak och toner av saffran, bryggd på Ekerö Brygghus strax utanför Stockholm. Vinsten från försäljningen av denna går direkt till den ideella organisationen Alla Kvinnors Hus. En god öl som gör gott.

WINTER NEGRONI
Glöggdrink, 192 kr 

Stockholms Bränneris succélansering från förra året finns åter i beställningssortimentet. I Winter Negroni möter glögg cocktailklassikern Negroni i ett heligt äktenskap, och resultatet funkar lika bra kallt som varmt. Till skillnad från den vanliga glöggen är du inte heller less på den redan i mellandagarna, utan denna håller hela vinterhalvåret. 

NEJGRONI 
Rtd, 19 kr
Det alkoholfria alternativet för dig som gillar negroni men av någon anledning inte vill eller kan dricka alkohol. Finns som portionsförpackning sedan slutet av november och säljs i välsorterade butiker. 

O.P. ANDERSON ALKOHOLFRI 
Snapspaket, 109 kr
Alkoholfri snaps kommer onekligen brett nu, och snapskungen O.P. Anderson är inte sen att haka på med ett mixpack. Kartongen om sex flaskor innehåller tre alkoholfria varianter av O.P. Andersons mest populära snapsar; Original, Petronella och Klar. Tjofaderittan lambo.

BONVALET BRUT SUPRÊME
Champagne, 338 kr
Skumpa är för gott för att bara dricka på sommaren och under högtider. Här är en utmärkt allround som funkar finfint som den är, men också till klassiker som löjromspizza.

BUNICI 
Rött vin, 276 kr
Vinmakarna Tom Gautier och Miha Trifa utforskar tillsammans blommornas absurda genialitet i Bédarieux, Languedoc, under parollen L'Absurde Genie des Fleurs. Denna josiga historia hittas i Fria Viners senaste låda Vinterblomning.

AGITATOR ARGUMENT KASTANJ
Whisky, 599 kr
Så sent som i november släppte den svenska whiskymakaren sin första publika produkt, och redan nu följs den upp av en limited edition. Som namnet antyder är whiskyn lagrad på kastanjefat, vilket gör slutprodukten till en riktig smakbomb. Totalt 6 000 flaskor släpps i det tillfälliga sortimentet. 

BROOKLYN PULP ART HAZY IPA
Öl, 19:90 kr
Brooklyn Brewerys senaste special edition förenar konst och öl såväl utseendemässigt som smakmässigt. En sexprocentig IPA med tropiska smaker och humle i form av Citra, Strata och Simcoe förpackad i popkonst. Framför allt en god bärs. 

NÖJESGUIDENS ÖLMÄSSOR 
Mässa, 200 kr
Våra ölmässor i såväl Stockholm som Göteborg är tillbaka i början av 2022. Massor av hantverksbryggerier står på menyn. Haffa din biljett redan nu på ng.se/olmassan.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!