Foto: Martin Henningsson.

Döskalle & Mästerligt möter Lance Hedman Graaf

Redaktion 16:11 11 Sep 2018

Lance Hedman Graaf kan vara millenialgenerationens svar på den tyvärr just avlidne Frank Andersson. Döskalle & Mästerligt gick upp i ringen mot den mest spännande unga kändisen vi har.

betyg: 6 Jag har pratat med kompisar om att du har potential att bli en bra kändis. Det händer mycket grejer kring dig. Kan du bli en ny Frank Andersson tror du?
– Frank Andersson?

betyg: 6 Han brottaren som dog häromdan.
– Jag hade inte så jättebra koll på honom. Kan du göra en annan jämförelse?

betyg: 6 Om du skulle göra en egen jämförelse, har du någon förebild?

– Nej, jag tänker inte så långt fram. Jag tänker mest på dagarna som går.

betyg: 6 Det känns spännande det här. För jag vet inte om jag ska få träffa en kille med supermycket självdistans eller en douchebag. Vad skulle du själva säga att du är?
– När jag träffar folk tror de alltid att jag är en douchebag. Det brukar alltid vara annorlunda efter.betyg: 1 Hur känns det att folk har den fördomen?

– Jag fattar det till 100 procent. Bara om man kollar på min Instagram måste man tycka att jag är störd.

betyg: 6 Det är väl lite att du leker med bilden av dig på din Instagram?

– Ja, verkligen. Jag tänker inte att jag har 23 000 människor som följer mig. Om jag lägger upp en bild med en bil så är det ett internskämt med mina kompisar. Det blir fel ibland.

betyg: 6 Du tycker att det är kul att köra den brat-imagen?

– Ja, jag älskar det. Jag gjorde inte det förut. Men så fort jag började göra det så var det folk som störde sig.

betyg: 1 Finns det något mått av att du tycker att det är roligt att folk ser dina klockor och bilar. Att det är lite allvar också?

– Det är ju sådant jag gillar. Bilar är ett stort intresse för mig. Klockor är ett stort intresse. Det är sådant jag gillar. Det är inte för att flasha. Det är ju som att tjejer lägger upp handväskor. Det är samma sak.

betyg: 6 Är det sant att du fick en Range Rover i födelsedagspresent?

– Ja, det fick jag.

betyg: 1 Vad får du i veckopeng?

– Jag har ingen veckopeng. Jag får inte alls några pengar av mina föräldrar just nu. Inte de två senaste åren. Jag tjänar mina pengar själv.

betyg: 6 Hur mycket fick du när du fick pengar?

– Jag vet inte riktigt. Jag har aldrig haft någon veckopeng. Om jag har velat ha någonting har jag fått pengar till det.

betyg: 6 Vad är dina inkomstkällor nu?
– Jag överlever, gott och väl.

betyg: 6 Men vad kommer pengarna ifrån? Är det thaiboxningen eller musiken?

– Det är allt möjligt. Inte så mycket thaiboxningen. Inte musiken, än. Mycket aktier och sådan skit.betyg: 6 Har du några bra aktietips?

– Det där är lite hemligt för mig. Det går bra, absolut. Men jag håller mina knep för mig själv.

betyg: 6

 Vad kommer aktieintresset ifrån?

– Det är min låtsaspappa. Jag är faktiskt inte alls så bra på det. Jag får mycket hjälp. Han är väldigt duktig. Det var han som sa att det är smart. Annars bränner jag mina pengar. betyg: 1 Har du någonsin läst en bok?
– Ja, det har jag gjort. När jag var yngre så läste alla i min klass. Om man läste en bok var man cool. Man skulle läsa en sådan där tjock jävla bok. Alla läste de där Harry Potter-böckerna. Jag försökte verkligen att läsa och också vara en i gänget. Men jag brukade alltid fuska. Jag brukade alltid läsa en sida, sedan bläddrade jag fram 40 sidor. Sedan läste jag 40 sidor och fortsatte så. Men en bok som jag har läst var Zlatanboken.

betyg: 1 Fan vad sjukt. För min följdfråga skulle vara om Zlatanboken är den enda du har läst.

– Det är den enda jag har läst ut. Jag tyckte att den var bra, verkligen. Jag läste den precis när den kom ut. Han var min största idol. Jag försökte återupprepa grejerna han hade gjort. Jag läste att han typ hade varit en ninja och snott cyklar. Då gjorde jag samma sak.

betyg: 1 Du gick ut och snodde cyklar?

– Ja. Eller jag snodde inte cyklarna, men jag försökte. Jag är värdelös på sådant där. Jag var väldigt rädd när jag gjorde det. Jag tog någon rostig cykel som inte ens hade lås och var helt förstörd. Jag tror inte att någon saknade den.

betyg: 1 Vad upprepade du mer för grejer?

– Smågrejer. Typ att han inte gick och festade när hans polare gick och festade. Jag ville bli fotbollsproffs. Då försökte jag göra exakt som han gjorde för att bli det. Mina polare hade precis börjat festa, då sket jag i det. Det var ju bra. Men cykelgrejen kanske var mindre bra.

betyg: 6 Hur lång tid tog det innan du började festa sedan då?

– Det tog inte så lång tid.


betyg: 6 En månad?

– Ja, något sådant. Det tog väl två månader kanske, ish.

betyg: 6 Din nya tv-serie heter Lance vs Livet. Varför är livet en motståndare i titeln? Det känns som att livet är snällt mot dig.

– Eh… Det är väl för att i serien får man inte bara se den glamourösa sidan. Man får också se de jobbiga dagarna och ångestperioderna. Man får se alla sidor som man har i livet. Man får se när jag mår skit. Man får se allt.

betyg: 1 Jag har hört rykten om att du var lite svår att jobba med. Kan det stämma?

– Det kan verkligen stämma, till hundra procent.

betyg: 1 Kan du utveckla det?

– Vem har du hört det av?betyg: 1 Anonym källa inom produktionen.

– Jag är inte jobbigt att jobba med. Vad får jag säga om det här? Jag vill ju verkligen kasta ur mig saker. Jag tror det är att jag är ung. Det kan jag alltid skylla på. Min hjärna går fram och tillbaka och jag vill göra lite olika grejer från tid till tid. Sätter jag in mig i något vill jag göra det till hundra procent. Men tycker jag att det är tråkigt efter en vecka släpper jag det helt. När serien startade höll jag på med tre olika grejer, förutom thaiboxningen. Men de grejerna är jag helt borta nu. Sedan är jag väldigt jobbig med tider och sådant som du kanske märkte inför det här.

betyg: 1 Jag märkte det. Jag blev förvånad över att du kom hit. Jag har sagt till folk hela dagen att det är 50/50 att han kommer.

– Jag fattar vad de menar. Det är mer att jag är ovan.

betyg: 1

 Har du någon gång fått stryk utanför ringen?

– Nej. Inte stryk-stryk. Absolut att jag har fått en smäll. Men jag har aldrig åkt på stryk.

betyg: 1 Varför har du fått en smäll?

– Sedan allt med media och all skit har börjat så har det varit jobbigare att gå ut på nattklubbar. Folk är jävligt tjafsiga. Det var någon gång det bara kom en snubbe bakifrån och gav mig en tjuvsmäll. Det är mycket sådan skit. Eftersom jag är den jag är på Instagram fattar jag att folk stör sig.

betyg: 1

 Kan du slappna av när du är ute om du vet att det där kan hända?

– Ja, jag är helt no fucks given när det kommer till sådant där. Jag är aldrig rädd.betyg: 6 På tal om Instagram. Får du många nakenbilder i dm?

– Ja, jag får fan det alltså. Mest från killar om jag ska vara helt ärlig. Ibland får jag av någon tjej. Men det är lite äckligt alltså. Det är grova jävla videos. Jag vill inte gå in på detaljer. Men det är grova videos. Jag tappar matlusten direkt. Jag öppnar inte videor från folk jag inte känner längre. betyg: 6 Vad beställer du på McDonalds?

– Jag är inget fan av McDonalds. Men när jag väl är där brukar det vara chicken nuggets.betyg: 1 Käkar du hälsosamt?

– Hälsosam är det sista jag är.betyg: 6 Vad har du för favoritskräpmat?

– Räknas pasta som skräpmat?


betyg: 1 Det kan det väl få göra. Paolo Roberto kanske blir sur men…

– Haha. Ja, men då säger jag pasta. Jag gillar Eataly. Deras pasta är grym.

betyg: 1 När har du skämts som mest över dina föräldrar?

– Det är många gånger. Min mamma är så skojig. Ibland gör hon grejer när vi är på stan som gör att man bara ”Vad fan håller du på med?”. Hon gör konstiga grejer ibland för att vi ska skämmas.

betyg: 1 Vad kan det vara?

– När jag gick på skolgården när jag var yngre började hon bara kräla på fyra ben.

betyg: 1 Åh, fy fan vad jobbigt.
– Bara att ha med sig föräldrarna till skolan när man var liten…

betyg: 1 Det räckte ju att de var där.

– Exakt. Min mamma skulle alltid göra det ett snäpp värre.betyg: 6 Vad var det sjukaste du gjorde på Rhodos i somras?

– Jag gjorde inte så mycket sjuka grejer. Jag drack jävligt mycket, det gjorde jag. Men sjuka grejer gjorde jag inte. Jag gick på en dj-kurs och festade till 02 och sen gick jag hem. Konstigt nog gjorde jag inget sjukt den resan.betyg: 6 Vad var det sjukaste du gjorde på Marbella i somras?

– Jag får ångest av att prata om det. Jag måste tänka, det var mycket. Det var jag och min kusin. Jag kan inte säga vilken, för han är lite ung. Vi var på en ganska bra nattklubb och kanske tog en eller två drinkar för mycket. Jag kommer inte ihåg hur jag tänkte när jag gjorde det, men jag beställde in 20 flaskor sprit och så stod vi på ett bord och bara körde. Vaskade. Eller inte vaskade, men sprutade. Sprutade överallt.

betyg: 1 Ni sprutade sprit? Man brukar ju spruta champagne.

– Jag menade champagne. Det var nog det galnaste vi gjorde. Vi blev utslängda.betyg: 6 Och sedan drog du till Thailand och bodde med munkar?

– Det var inte lika sjukt. Den resan var kul.

betyg: 6 Var det en renodlad hälsoresa?

– Verkligen. Det var en ren hälsoresa. Jag drack inte på hela resan. Sedan fick jag en spelning dagen innan jag skulle ha match. Och jag har inte spelat jättemycket så jag brukar alltid ta några drinkar innan och bli lite småfull. Jag tänkte ”Jag kan inte dricka dagen innan match”. Men du vet ju hur det är när man väl har börjat dricka. Tar man några drinkar går det inte att sluta. Det första som hände var att en flaska vodka stod redo att drickas. Så jag bara ”Jag tar en drink, sedan skiter jag i det”.  Men till slut drack jag upp hela. Så att hela min plan för resan blev fucked. Jag vaknade upp vid 14, så jävla bakis. Men det gick ju bra ändå.betyg: 6 Du körde matchen och vann?

– Ja.

betyg: 6

 Är planen att bli dj eller boxare? Eller kan man kombinera, tror du?

– Jag försöker kombinera. Men jag fick verkligen ett smakprov på hur svårt det var.

betyg: 6 Men du vann ju.

– Haha, ja. Nu är musiken i fokus. Men får jag en match tar jag den om jag är i form. Men det är inte att jag ska bli bäst i världen som jag tänkte innan. Det är mer fokus på musiken.betyg: 1 Är ditt mål med thaiboxningen att ta Simon Skölds plats som Camilla Läckbergs toyboy?

– Nej, det är det inte.

betyg: 1 Varför tog det slut med Paow?

– Det är den mest uttjatade frågan på den här jorden. Jag orkar inte prata om det. Det måste ha skrivits 100 gånger i tidningen. Men alla fortsätter att tjata. Jag fattar inte vad grejen är.

betyg: 1 Förstår du inte att folk är nyfikna på det?

– Absolut, men nu har ju folk läst samma grej typ 200 gånger. Det kan inte vara så mycket mer att vara intresserad av. Det var ett stort misstag i mitt liv. Det är allt jag har att säga.

betyg: 1 På tal om det. Vad tycker du om SD?

– Jag gillar inte SD. Jag gillar inte dem alls. För någon vecka sedan kunde jag ingenting. Då satte jag mig in i det. Det första jag lärde mig är att jag hatar SD.

betyg: 1 Röstade du nu?
– Ja.

betyg: 6 Vill du säga vad du röstade på?

– Inte SD i alla fall.

betyg: 6 Dejtar du någon nu?

– Nej, det gör jag inte.betyg: 1 När får vi se dig i Paradise Hotel?

– Jag hade inte gjort det om de hade erbjudit mig 10 miljoner.

betyg: 1 Varför inte?
– Det är också en grej som jag har märkt att folk tror om mig. Jag är lite med i den kategorin. Jag förstår inte varför. Jag skulle aldrig i mitt liv vara med i det. Jag ser inte hur det skulle göra min karriär så mycket bättre.

betyg: 1

 När sa du ”Vet du inte vem jag är?” senast?

– Jag har aldrig sagt det seriöst. Jag gjorde det på skoj en gång. Det var på en fest och en tjej som jag pratade med hade skrivit till mig för ganska länge sedan. Hon visste ju vem jag var.

betyg: 6 Hon hade dm:at dig utan att ni kände varandra?

– Exakt. Och hon bara ”Hej, vem är du?”. Då sa jag ”Google me”.

betyg: 6 Vad sa hon då?

– Hon tyckte jag var jättedryg. Hon tyckte inte alls om mig efter det. 


betyg: 6 Hur ser resten av året ut för dig?

– Jag kommer nog inte vara kvar i Sverige så länge till. Det beror på hur det ser ut med musiken. Jag gillar inte att vara i Sverige alls. Jag tänker på London. Det har jag haft i hjärnan länge nu.betyg: 6 Du bodde där när din pappa spelade i Chelsea, va?

– Ja. Jag kom till Sverige när jag var typ sju. Då kunde jag inte svenska.betyg: 1 Pratade ni inte svenska hemma?

– Det är det jag inte fattar. Jag har inte frågat mina föräldrar, jag borde kanske inte göra det. Min lillebror kunde bara spanska fram till att han var två. För han hade en spansk barnflicka. Min lillebror kunde bara spanska och jag kunde bara engelska. Jag gick ju i en engelsk skola och alla jag umgicks med pratade engelska. Men jag lärde mig ganska svenska ganska snabbt. Men jag har svårt med stavning och allt sådant där som du kanske har märkt om du följer mig på insta. Det är jättekonstigt.betyg: 6 Vad är planen i London? Att hålla på med musik?

– Ja, men det är inte säkert att det blir av. Det är bara en tanke jag har. Vi får se.

Läs även: "Frej Larsson: Man är en sell out om man lever länge"

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2018.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!