Din namninsamling betyder ingenting

14:08 26 Jun 2019

Idioter - impulskontroll + internetuppkoppling = hjärndöda namninsamlingar.

“Idiotiska namninsamlingar är vad som är fel på vår demokrati”, skrev Tom Harris i en artikel som visserligen handlade om direktdemokrati, men lika gärna kunde vara en kommentar till den kristna församlingen som vill lägga ner tv-serien Good omens.

I Good omens är en ängel och en demon bästa kompisar, gud är en kvinna(!!!) och antikrist en liten göllpöjk som inte har lust med att sprida död och förintelse runt sig. När den kristna församlingen fick nys om detta fick de en kollektiv stroke.

Serien “hånar guds visdom” och uppmuntrar till djävuldsdyrkan (oklart hur). Blasfemi! Över tjugo tusen skrev under deras petition som krävde att streamingföretaget Netflix skulle lägga ner serien. “Okej, vi lovar att inte göra några fler avsnitt av serien”, svarade Netflix på twitter. En kul detalj i sammanhanget är att det är Amazon som ligger bakom Good omens. Inte Netflix.

Good omens-knäppisarna är långt ifrån de enda som borde få sina datakörkort indraget. “HBO har fortfarande inte kontaktat mig om det här”, skrev ärketölpen “Dylan D” efter att ha fått en och en halv miljon av sina töntfränder att skriva under namninsamlingen “Remake Game of Thrones Season 8 with competent writers”. Att HBO inte sökte upp Dylan omedelbart för andlig vägledning och proffsråd kan ha att göra med att personlighetstypen “idiot med mer bandbredd än impulskontroll” inte automatiskt gör en till ett tv-skapande geni.

Jag vill inte säga att vi lever i en individualistisk skittid som genererar berättigade idioter men ni ger mig inget annat val.

På tal om Game of Thrones, den där serien som en komma sex miljoner töntar vill skriva om. I sista avsnittet sammanstrålas ett råd bestående av de sista ädla husen för att komma överens om en tronföljd utan att riskera framtida blodspillan. Förläget petar Samwell Tarly upp ett finger i luften. Kanske, säger han, är det dags att ge makten till folket. Låta dem rösta fram en kandidat som representerar dem och slåss för deras rätt och intressen. En kort tystnad. Sedan brister resten av rådet ut i skratt, för till skillnad från Samwell vet de att folk är dumma i huvudet.

Och givetvis har de fullständigt rätt. Folk är dumma i hela huvudet. Men vänta … gick jag för långt nu? Klev jag på en infekterad tå? Gör något åt saken då! Starta en namninsamling som kräver min omedelbara avgång och skicka den till Nöjesbladet.

Läs även: "Ett slut att hata"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!