Detta är tv-hösten 2019

21:15 5 Aug 2019

Tv-redaktören listar fyra serier du inte får missa – och en som du inte kommer kunna undvika vare sig du vill eller inte.

Allt jag inte minns
Jonas Hassen Khemiris unisont hyllade och Augustprisvinnande roman från 2015 blir miniserie på SVT. SVT beskriver Allt jag inte minns som “ett episkt och komplext relationsdrama” där Armand Mirpour, Siham Shurafa och Pablo Leiva Wenger gör huvudrollerna. Men frågan är hur Khemiris komplexa och personliga berättelse om våld och vänskap går att översätta till tv-formatet, och om det blir lika drabbande som förlagan.
SVT

Beforeigners
Efter ett märkligt ljusfenomen börjar människor från stenåldern, vikingatiden och 1800-talet dyka upp i modern tid. Ingen vet hur det gick till men snart måste samhället anpassa sig efter de nya förutsättningarna. När en stenålderskvinna blir mördad måste vikingakvinnan Alfhildr och kriminalaren Lars Haaland samarbeta för att hitta mördaren. HBO:s första norska tv-serie är en skruvad buddy cop-historia vars premiss är så bisarr att den tangerar det geniala.
HBO Nordic

The dark crystal: Age of resistance
I sann Jim Henson-anda är fantasyserien The dark crystal: Age of resistance en historia som förlitar sig på handgjorda dockor snarare än artificiella datoranimeringar. Den episka serien som är en föregångare till kultfilmen The dark crystal från 1982 bjuder på en stjärnspäckad rollbesättning med bland andra Mark Hamill, Sigourney Weaver och Andy Samberg. Age of resistance är en klassisk saga där det goda ställs mot det onda.
Netflix

Watchmen
I år har den extremt otursförföljda tv-serieversionen av Watchmen till slut premiär. Tv-adaptionen av Alan Moores och Dave Gibbons ikoniska serieroman utspelar sig flera decennier efter originalberättelsen om de trasiga superhjältarna. Ozymandias lyckades utföra sin terroristattack, Rorschach har blivit en martyr för en ny generation av konspirationsteoretiker och Dr Manhattan är sedan många år tillbaka spårlöst försvunnen. I stället får vi följa en ny generation av superantihjältar som måste förhålla sig till sina föregångare.
HBO Nordic

BH90210
Förmodligen hamnar inte BH90210 i kvalitets-tv-facket utan snarare i tågkrocks-teve-som-du-inte-kan-slita-blicken-från-även-om-du-ville-kategorin. Serien som är en vad-hände-sen-uppföljare till den kultförklarade men omåttligt undermåliga 90-talsfossilen Beverly Hills 90210 lär bli en trerätters gourmetupplevelse för alla hatewatchers där ute. Givetvis återförenas nästan hela casten: Steve, Brenda, Brandon, Kelly, Andrea och vad fan de nu hette.
C More

Läs även: "Din namninsamling betyder ingenting"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!