Den franska houseduon The Blaze återvänder till Way Out West

12:21 29 Apr 2019

The Blaze besöker Way Out West för andra gången på kort tid. Duon som med sin intima house och sina starka videor har lyckats slå igenom världen över. Vi har pratat med kusinerna Guillaume och Jonathan Alric om deras festivalsommar. 

Houseduon The Blaze spelade senast på Way Out West 2017. Då var scenen Linné och duon hade inte släppt mer än en singel och en EP. När de kommer tillbaka i år är det med den hyllade fullängdaren Dancehall i ryggen.

Hur känns det att vara tillbaka i Göteborg igen? 
– Vi är taggade såklart! Det ska bli kul att träffa våra svenska fans igen, när vi spelade på Way Out West för två år sedan var det galet. 

Vad kommer ni att bjuda på under Way Out West? 
Vi har en längre show med olika visuals och vi kommer ge vårat bästa till våra svenska vänner. En show som publiken kommer att minnas! 

Förutom Göteborg, var spelar ni i sommar? 
Vi ska turnera runt på olika festivaler i Europa. Det är alltid kul att komma till nya platser och nya publiker. 

Gillar ni att spela på just festivaler? 
Festivaler är alltid fantastiskt! Vi älskar att spela på en liksom öppen plats under guldtimmen. Det är också nice att känna publiken, det är en speciell känsla. Alla publiker är olika och likaså festivaler. 

Så vilka festivaler, förutom Way Out West, ska ni till? 
Det blir väldigt många, men exempelvis NorthSide in Århus och flera i Frankrike, Belgien och Spanien.  

Jag förstår, hinner ni gå på några festivaler själva? 
Antagligen inte, förutom de vi spelar på själva. 

Men på Way Out West då, vad vill ni hinna se? 
Vi vet inte var vi ska börja, alla artister som spelar är grymma. Låt oss säga att vi har några vi vill försöka gå på men det beror på om vi har tid. 

Era musikvideos är ju väldigt uttrycksfulla, vilken roll har de i erat musikskapande? Liksom hur kommer det visuella till er? 
– Det är en ytterligare dimension av vårat arbete och musik. Vi försöker ge så många känslor som möjligt och samtidigt berätta en story. Det visuella kommer till väldigt spontant, vi får inspiration från fotografer, filmer och regissörer. 

Jag har läst att ni får inspiration av bland annat Andrea Arnolds (regissören bakom Fish Tank och American Honey red.anm), hur ges det i uttryck i era videor? 
Ja, hon är en inspiration! Vi är väldigt intresserade av de teman som Andrea fokuserar på, såsom vitalitet, energi och galenskap kopplat till ungdom. Liksom hur hon porträtterar människor, men återigen - vi inspireras och av flera olika saker och personer.

Okej, men om det visuella har en så stor del i er skapandeprocess, hur kommer det att ges i uttryck live? 
Våra videos låter lyssnarna ta ännu ett steg in i våra projekt. Oftast så vill vi att publiken bara ska blunda och låta musiken flöda igenom dem. Det visuella kommer att vara med live men var och en får förhålla sig till videorna på sitt eget sätt. Men JA, musikvideorna är med i sommar! 

Vilket är ert bästa festivalminne?
– Det är något speciellt med varje festival vi besöker, vilket är det som också är det roliga. Det blir därför svårt att säga ett specifikt minne, för det är ett bästa minne per festival. 

Läs även: 12 historiska händelser på Way Out West

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!