De vann Stockholmspriset 2019

Redaktion 21:02 12 Jan 2020

Nöjesguidens Stockholmspris har delats ut för 2019 års bedrifter, här är alla vinnare. 

Det var under en gala på Södra Teatern som Stockholmspriset delades ut. Galan leddes av Julia Frändfors och Julia Lyskova, som även ligger bakom podden Daddy Issues

Alla vinnare 2019 

 

Krog: Misshumasshu


Det var inte en dag för tidigt någon satte tänderna i Birger Jarlspassagen, och det var inte vilken eller vilka någon som helst. Adam och Albin har förädlat gången till en bakgata någonstans i Tokyo med mat därefter. Lägg därtill Stureplans billigaste fatöl, konstmarknader samt en äkta divebar och ett arigato är på sin plats.

Bar: Bio Rio


Vi har alltid gillat Bio Rio, och när ryktet började spridas att gänget bakom Indio skulle ta över driften av krogen samt till råga på allt drömrekryterat in Josephine Sondlo misstänkte vi att det kunde bli hur bra som helst. Det blev det också, och Hornstull har fått ännu ett ställe som levererar cocktails i världsklass.

Klubb: Lounge(s) på Way Out West


Lounge(s) må vara en Göteborgsklubb men under Way Out West vann de alla stockholmares hjärta. Under regi av bland andra Oliver Bull och Philip Hördegård lyckades Lounge(s) skapa fester vi fortfarande pratar om och längtar tillbaka till.

Film & Tv: Amie & Fannas Striptrip


En fascinerande värld uppenbarar sig bakom dörrarna på USAs strippklubbar. När Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby åker dit på studiebesök är det mer än dansarnas kroppar som står i fokus, och vi får ta del av fängslande historier som ger djupa avtryck.

Media: Daddy Issues


Att lyssna på Julia och Julia inger samma typ av upprymdhet som att sätta örat mot sin storasysters dörr och tjuvlyssna på vad som sägs av kompisgänget där inne. Det är så okonstlat, hjärtligt och stundvis tungt att det blir omöjligt att inte älska den här nybildade duon.

Konst: Stockholms Kvinnohistoriska


När samhället inte tar ansvar för hälften av mänsklighetens historia gör Lina Thomsgård med vänner det. Det ambulerande muséet har gjort ett enormt arbete med att lyfta betydelsefulla kvinnor från förr och att utbilda på ett lättsamt vis. Det här är utan tvekan ett av årets viktigaste kulturella bidrag.

Musik: Kornél Kovacs


Den som tvekade över om hur en av landets hårdast arbetande dj:s skulle kunna följa upp den hyllade debuten från 2016 fick rejält på moppe när Kornél presenterade Stockholm Marathon. I arbetet med plattan gick han utanför sin safety zone, och samarbetade bland annat med Rebecca & Fiona. Detta medan det idoga turnerandet över världen alltjämt fortsatte, och fortsätter.

Scen: Robyn på Sjöhistoriska

I somras på hemmaplan tog Robyn tillsammans med sina bästa och främsta musikaliska vänner över scenen på Sjöhistoriska. Med samma energi från början till slut och ett otroligt scenframträdande gav Robyn oss ännu ett kvitto på att hon är en Sveriges främsta artister genom tiderna.

Mode: Rave Review


Modeskaparna Livia Schück och Josephine Bergqvist har med hjälp av material som ingen annan vill ha lyckats skapa kläder alla vill bära. Med sitt progressiva och miljövänliga sätt att skapa high end-mode är inte bara Rave Review en rising star men också modebranschens Greta Thunberg.

Litteratur: Bränn alla min brev


Bränn alla mina brev är Alex Schulmans tveklöst bästa bok. Det säger inte lite när det handlar om en av samtidens vassaste pennor.

Nöjesförbättrare: Nadia Kandil


Stylist, creative director och poddare om livet efter 30. Nadia Kandil har med hjälp av sina plattformar belyst, uppmuntrat och fått oss att skratta. Det är få personer som klär Sveriges främsta kändisar, går på flådiga event och använder sina kanaler till att sprida viktiga samhällsfrågor, men Nadia Kandil är en sådan.

Nöjesförsämrare: Södra Teaterns grannar


Södra Teatern har funnits sedan 1852. Så länge grannarna inte är äldre än 167 år flyttade de dit efter att teatern byggdes. Då kan man kanske tycka att de borde tagit ljudvolymen i beaktning när de flyttade dit i stället för att försöka förstöra Stockholms kulturliv.

Kriterierna för att bli nominerad och sedermera ha chans att vinna Stockholmspriset är att du ska ha gjort något speciellt för stadens kultur- och nöjesliv under det gångna året. Det är alltså inte ett pris som delas ut på gamla meriter. Här hittar du samtliga nominerade till 2019 år pris.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!