Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 görs av bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek.
I lördags avgjordes den årliga tävlingen Sveriges Bästa Gin och Tonic, och vinnande ur finalen där tre hemmamixare samt tre bartenders gjorde upp gick bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö.
– Mitt mål med drinken var att vara kreativ men samtidigt trogen originalet. Jag kände att balansen i min GT satt, den har jag jobbat mycket med, säger Christoffer Ek som vann juryns hjärta med sin Afternoon GTea.
Årets jury bestod av den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren, bryggmästaren Hedda Spendrup samt Peter Christensen som är chefredaktör för Nöjesguidens dryckesmagasin Bästa Drycker. Nedan hittar du recepten på båda vinnardrinkarna, samt bilder från tävlingen.
Bartendern Mihail Mihaylovs Electric GT
Ingredienser:
• Apelsinskal
• Isbitar
• 5 cl Stockholms Bränneri dry gin
• 12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
• 1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
• 1 kvist rosmarin
• 1 sichuanblomma
Tillredning: Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic. Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvist rosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne. Blomman äter du innan du smakar på drinken för bästa upplevelse.
Hemmamixaren Christoffer Eks Afternoon GTea
Ingredienser:
• 5 cl Whitley Neil Gin
• Earl Grey-te
• 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
• Marmelad på ingefära och apelsin
• Torkad apelsin
• Medelstora, klara isbitar
Tillredning: Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon. Blanda ihop gin, tonic och marmelad. Häll det över is i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.
Mer inspiration och tips hittar du på drinkgeneratorn.se där över 100-tals drinkrecept finns samlade.