De är finalisterna i Sveriges bästa gt 2018

Redaktion 13:01 8 Aug 2018

För fjärde året i rad är det dags att kora Sveriges bästa Gin & Tonic. 

Den 1 september går finalen i Sveriges Bästa Gin & Tonic av stapeln på SUS i Stockholm. Precis som förra året avgörs tävlingen i två klasser, professionella bartenders och hemmamixare. Finaleventet är öppet för allmänheten men du behöver osa, det gör du här.

Professionella bartenders

  • Mikael ”Micke” Nilsson, 29 år. Bartender på Hotels in Pajala
    ”Pajala State of Mind” är en frozen GT med ett fluffigt moln av skum på toppen, hallonpapper och shiitakepulver.
  • Mihail Mihaylov, 28 år. Bartender på Miss Clara Hotel, Stockholm
    ”Electric G&T” är en torr, sur och bitter botanisk drink, med en härligt elektriskt stickande känsla från sichuan button-blomman.
  • Daniel Ersson, 25 år. Bartender på At Six, Stockholm.
    ”G:T(ea)” är en drink som kännetecknas av en milt rökig smak av bränd rosépeppar och fräsch citrus från apelsinskal.

Hemmamixare

  • Linda Thomasson, 38 år från Sölvesborg. Jobbar inom kundtjänst.
    ”Skogens Drottning” är en kryddig och mustig GT, som har tagit sin inspiration från den svenska naturen, med lingon som twist.
  • Christoffer Ek, 32 år från Växjö, utbildningsledare.
    ”Afternoon GTea”, med sting från ingefärsmarmelad och gin smaksatt med Earl Grey-te, skapar en söt och bitter drink där nya aromer samspelar med klassiska GT-smaker.
  • Frida Jacobsen, 29 år från Solna, beertender.
    ”Malvaceae” har en välbalanserad smak av hibiskuns blomster, söt sirap och torr gin. Apelsinzesten och kanelen gör att drinken känns helt rätt för den kommande hösten.

Här kan du osa till finalen

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!