De flippigaste citaten från SVT:s antivaxxdokumentär Rörelsen

11:37 8 Mar 2023

Mitt under brinnande covidpandemi bildar Filip Sjöström och Max Winter Frihetsrörelsen för att (precis som Aragorn) kämpa mot såssarnas restriktioner. Vi listar deras smartaste citat.

SVT:s omtalade dokumentärserie Rörelsen är smockfull av snygga säg och frispråkiga galaxhjärnor från svenska antivaxxrörelsens intelligentia. Här följer sex av mina personliga favoriter.

”Alla har en superkraft och min är att jag är jävligt bra på det mesta.”
I ett av de där sällsynta tillfällen där venndiagrammet självinsikt och ödmjukhet möts i en perfekt cirkel sammanfattar Filip Sjöström det som utmärker honom. Efter det påbörjar han en analogi där han jämför sig och sitt naturliga ledarskap av Frihetsrörelsen med Aragorns motsvarighet i Sagan om Ringen, och droppar den första men långt ifrån sista Sagan om Ringen-referensen i dokumentärserien.

”Jag tror ju att vi kommer att se nån typ av ny Nürnbergrättegång där folk ställs till rätta – som Stefan Löfven och andra personer i ledande positioner – som har gjort stora brott mot mänskliga rättigheter.”
Kort efter att Filip Sjöström låtit meddela att hans superkraft är alla superkrafter så kungör han att vi i framtiden kommer hålla rättsprocesser för att straffa såssarna som upprättat pandemirestriktionerna. Förfarandet skulle inte vara helt olikt, utan snarare exakt identiskt med, rättegångarna som fällde tyska nazister och krigsförbrytare efter andra världskriget.

”Kolla på den här. Den är köpt i Karibien på 70-talet. Vad var det för vibbar i Karibien på 70-talet? Antagligen ganska najs.”
Good vibes only-kingen Théodor älskar schyssta vibes. Därför har han inrett Frihetsrörelsens provisoriska skogsbar med en matta som enligt uppgift inhandlats i Karibien någon gång på 70-talet. Hur vajbsen var i Karibien på 70-talet? Det vet han inte. Men han kan gissa.

”Sen får vi se vad det leder till.”
Utan kontext är detta det minst flippiga uttalandet på listan. Med inramningen ser det annorlunda ut. Frihetsrörelsen har precis mobiliserat sin egen milis, Freedom Defence Sweden. Ett slags säkerhetsstyrka eller polis, som de själva kallar det, eftersom … Ja, klart grabben ska ha en privat milis. Sen får vi se vad det leder till.

”Bara genom att du har en fucking lagbok så brainwashar du människor. Manmade law. Det är bara construct i huvudet.”
Så säger Jocke när han sitter tillsammans med övriga medlemmar i den inte alls suspekta säkerhetsstyrkan Freedom Defence Sweden och utsöndrar vad som endast kan beskrivas som en potent kåkfarar-aura.

”Det mod ni visar här i dag kommer att eka i historien för evigt.”
När Frihetsrörelsen efter mycket möda har samlat flera tusen antivaxxdemonstranter på Sergels torg för att protestera mot vaccinpassen och Max Winter ska hålla tal, då gäller det att välja sina ord. Max Winter väljer de allra bästa. Från filmen Gladiator.

Läs även: "Vad sa du sa du"

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!