Copenhagen Street Food stänger – här är grundarens nya satsning

11:45 11 Jul 2017

Efter fyra år på Papirøen är det dags för Jesper Møllers omtyckta matmarknad att säga adjö.

Sedan starten i maj 2014 har Copenhagen Street Food inte varit annat än en regelrätt succé. Marknaden – med sina 39 matstånd, food trucks och barer – har belönats med en mängd utmärkelser i dansk press och är alltjämt ett hett villebråd för turister som är på besök i staden. Men snart är det slut på det roliga.

Den 31 december löper nämligen Copenhagen Street Foods hyreskontrakt ut, och några planer på att förlänga finns inte. Istället ska kommunen riva hangarerna för att kunna göra rum åt nya kontor- och bostadsbyggen.

Men samtidigt som Copenhagen Street Food stängs igen tar en ny snarlik satsning form. Även denna gång är det Copenhagen Street Foods grundare Jesper Møller som drar i trådarna. Projektet beskrivs som en "ny, kreativ marknad" och förmodas få premiär någon gång under 2018.


Här ska "nya Copenhagen Street Food" ligga. Bild: Press

Platsen för Møllers nya projekt blir på den närliggande Refshaleøen, i en 1040 kvadratmeter stor hall vid namn Riggerloftet. I kontraktet ingår dessutom en rejäl uteplats på 5000 m². Flytten till Refshaleøen innebär att marknaden blir ögrannar med bland annat finkrogen Amass och det populära hamnhaket La Banchina.

– Eftersom vi brinner för både gastronomi och entreprenörskap har vi valt en plats i Köpenhamns hamn som är på väg att blomma ut och där det finns rum för kreativ tillväxt. Här kan vi skapa en ny plattform för företagare och gatukök där de själva får sätta sin prägel på bodarna och arbetsplatserna, berättar initiativtagaren Jesper Møller för AOK.

Møller vill understryka att satsningen är något mer än bara ett nytt Papirøen. Utöver alla mataktörer kommer de den här gången också att ta in hyresgäster från andra delar av kultur- och entreprenörskapsvärlden.

– Vi har haft fyra spännande år på Papirøen med Copenhagen Street Food, men nu är det dags för något nytt. Vår vision om att skapa en levande plats med kulturupplevelser på Papirøen är uppfyllt, så nu tar vi vårt pick och pack till ett nytt ställe. Vi har hjälpt 31 självständiga företagare med att sätta igång sina egna verksamheter, så man kan säga att vi har lyckats med vårt mål med att bli en språngbräda för sådana aktörer, säger Møller till AOK.

Läs även: "KROGRECENSION: Amass"

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!