Vad händer om man infuserar Stockholms Bränneri Dry Gin med pressrester av äpple från Brutes ciderproduktion?
Jinquette är fortsättningen på förra årets succélansering Ginquette. Det nya för i år är att svarta vinbär och plommon har fått ta plats bredvid äppelresterna.
– Det känns fantastiskt att vår fruktkross som blivit över från ciderproduktionen, som normalt sett skickas i väg och blir biogas, nu kan bli en så stor del i en ny produkt, säger Tobias Eriksson en av grundarna på Brutes.
Jinquetten är buteljerad på 22% och har en tydlig karaktär av äpplen ihop med enbär från ginen.
– Eftersom Jinquette inte innefattas av någon befintlig spritkategori och är en helt ny typ av produkt med karaktär som gränsar mellan cider, gin och äppelsprit, utmanar vi de som köper en flaska att vara kreativa och testa nya sätt att avnjuta den för att hitta sin egen favorit. Min personliga favorit är faktiskt med tonic, men testa gärna den i en cocktail ihop med akvavit, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.
Releasedatum för Jinquette är satt till den 20 oktober, artikelnummer är 53911 och prislappen ligger på 214 kronor.
Läs även: Brutes Bubblor.