Borås-Alex svarar på frågor om Borås

10:45 9 Oct 2020

Det regnar inte alltid i Borås. Åtminstone inte om du frågar Alexander Ekdahl från Paradise Hotel.

Jag tror att vi alla minns precis var vi befann oss när det brittiska streetwear-märket Thames platstaggade Borås i ett Instagraminlägg. "Håller det på att hända för Borås?" tänkte man. Och när Borås-tåget går vill Nöjesguiden inte stå kvar på perrongen. Därför har vi bett Borås just nu främste företrädare Alexander Ekdahl guida oss till staden i hans hjärta.

Hur kommer det sig att du kallas "Borås"?
– När jag kom in i PH-huset tyckte jag det kunde vara en kul grej att nämna att jag var från Borås. Jag ville sätta staden på Paradise Hotel-kartan. Ofta när man presenterar sig i en ny grupp blir det lätt att man inte lär sig namnen vid första presentationen. Därför ville jag sticka ut med Alex från Borås, givetvis är jag också stolt över vart jag kommer ifrån.

Varför är Borås en så viktig del av din identitet?
– Det är miljön som formar dig. Jag har vuxit upp i Borås-miljön, vilket har format mig på många sätt. Därav är det en del av mig.

Vad är det bästa med Borås?
– Att det är en mysig stad. Du har nära till allt och och du känner till allt i hela staden. Detta gör staden mer personlig än större städer.

Vad får man inte missa under en skön weekend i Borås?
– Ett besök på Sandwalls plats precis vid Viskan. Många mysiga uteserveringar där man kan ta en öl, kaffe eller lunch i solen. Givetvis också ta en mysig runda på stan eller i Knalleland. För den som gillar att festa, ta en barrunda och avsluta på Borås bästa nattklubb Xoy.

Vilken är Borås bästa restaurang?
– Lunchrestauranger finns det gott om. Många är bra. Speciellt diggar jag Tonys och Springrolls vid lunchtid. För en mer fancy upplevelse skulle jag rekommendera La Copita en fin kväll.

Vilken är Borås bästa nattklubb?
– Xoy alla dagar i veckan. De håller alltid en hög standard, det spelas bra musik, bra atmosfär och man kan alltid förvänta sig en bra kväll när man besöker stället.

Vem är Borås kändaste person enligt dig?
– Borås kändaste personer enligt mig måste väl ändå vara Christer Björkman, Magnus Carlsson och Rebecca Stella, givetvis.

Stämmer det att det alltid regnar i Borås?
– Det blir en del regn, men som det sägs: efter regn kommer alltid solsken!

Om du fick i uppdrag att ta fram Borås nya kommunslogan, vad skulle den bli?
– Svår fråga, men gärna något modernt som symboliserar gemenskap, möjligheter och kärlek för staden.

Läs även: Krogcupen 2019: Josie Capllonch vs. Ola Rapace

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!