Krogcupen 2019: Josie Capllonch vs. Ola Rapace

11:41 11 Nov 2019

Krogcupen är ett gammalt Nöjesguidenformat där vi låtit olika kändisar tävla i att festa. Nu har vi bestämt oss för att blåsa liv i den oädla sporten. Först ut är Paradise Hotel-deltagaren Josie Capllonch och skådespelaren Ola Rapace.

Once upon a time… på Stureplan, vägkorsningen där de säljer sprit.

Medan jag står utanför restaurangen Arnold’s och väntar på mitt sällskap får jag ett sms från min kompis Simon, som mot alla odds lyckats få Ola Rapace att ställa upp i Krogcupen.

Ola är tydligen lite sur, eller ganska, för något du skrivit tidigare. Så det kan hända att han vill lufta det”, skriver han.

Jag, som varit nervös över den här kvällen hela dagen, börjar genast googla ”frasse levinsson ola rapace” för att försäkra mig om att Simon skojar. Vilket det visar sig att han gör. Puh.

Mauri och Simon, som båda följt med som moraliskt stöd, är först på plats. Efter en stund ser jag en förvirrad Josie Capllonch i entrén. Jag messar henne att vi sitter till vänster. Hon går åt höger.
– Jag kan inte höger och vänster, förklarar hon när hon till slut hittar fram till bordet.

Därefter berättar hon att hon ska åka till Sydamerika klockan sex imorgon bitti. På frågan var i Sydamerika svarar hon ”Mexiko”. Alla utom Simon klarar av att låta bli att anmärka att Mexiko inte ligger i Sydamerika.

En kvart efter utsatt tid dyker även Ola Rapace upp, tillsammans med sin fru Sonja Jawo.
– Jag blev förvånad över att du tackade ja till det här, säger jag.
– Det blev jag också, svarar Ola med ett leende.

När alla kommit tillrätta tar Simon kommando över dryckesbeställningen.
– En flaska vitt, en flaska rött, en kanna gin och tonic och en kanna öl, säger han till kyparen.
– Jag tar samma sak, säger jag.

Hela bordet skrattar. Vi är igång. Av någon anledning leds samtalet in på ämnet pengar. Då visar Ola stolt upp sitt svarta kreditkort med obegränsad kredit.
– Jag kan köpa en oljekälla i Texas med det här, säger han.

Mauri och Ola bondar fort. Det Ola gillar med Mauri är att han har isländskt blod och att han har gått på Waldorfskola. Han säger att han ofta passar bra med människor som är Waldorfskolade.
– Ni har något som jag saknar. Även om ni inte vet vad tre gånger tre blir.

Jag blir lite irriterad på att Ola verkar vara så himla mycket mer öppen för att bonda med Mauri än med mig och konfronterar honom med det. Ola bekräftar att han är skeptisk till mig.
– Det är för att du är journalist, säger han.
– Men Mauri jobbar ju på Aftonbladet. Och är nominerad till stora journalistpriset. Man skulle kunna argumentera för att han är mer journalist än vad jag är, försöker jag.

Men Ola vill inte lyssna på det örat. I stället berättar han en historia om när han söp bort en snöskoter på en filminspelning. Här någonstans känner vi oss redo att beställa mat. Jag tar in kalixlöjrom till förrätt och stekt marulk till huvudrätt.

Några av samtalsämnena som avhandlas medan vi väntar på maten är: Fredrik Virtanens bok, Josies tid som toplesservitris i Sydney, isländska maträtter och Ola och Sonjas giftermål i Paris. Dessutom berättar Josie att hon funderar på att medverka i norska Paradise Hotel, eftersom att norska PH-deltagare enligt henne blir ”riktiga kändisar” och inte b-kändisar som i Sverige.

När hela gänget bestämmer sig för att följa varandra på Instagram flyger vi för första gången under kvällen riktigt nära solen. Simon har nämligen lagt ut en story där han redogör för sina fördomar om Paradise Hotel-deltagare i allmänhet, och Josie i synnerhet. Detta upptäcker Josie och ilsknar till. Jag, som har sett på tv hur arg hon kan bli, blir genast mycket orolig. Men Simon lyckas prata sig ur det. När Josie får höra att Mauri heter mustigamauri på Instagram blir hon glad igen. Det är tydligen det roligaste namnet hon hört.

Vårt besök på Arnold’s får ett abrupt slut när restaurangpersonalen tycker att vi druckit så mycket att de vägrar servera oss mer. I stället glider vi över till cocktailbaren Coquetel Social. Därifrån har jag nästan inga minnesbilder alls. Förutom att det uppstod en liten jävsituation när Josie hånglade med domaren. Alltså mig.

Någonstans där tycker Ola och Sonja att det får vara bra och lämnar sällskapet. Josie har sitt flygplan att tänka på och jag har också fått nog. De enda som tar sig vidare till drinkbordet Joel Ighe fixat till oss på Spy Bar är Simon och Mauri.

Jag är så packad att jag råkar sätta mig i en svarttaxi, vilket jag är noga med att undvika annars. När det känns som vi åkt mycket längre tid än det borde ta att åka mellan Stureplan och Zinkensdamm börjar jag ana oråd och tittar mig omkring. Det ser ut som att vi är utanför stan. Och det är vi också. När jag påtalar det säger taxichauffören att han ”hörde fel” och slår in rätt adress på gps:en. Den visar att vi är hemma hos mig om 15 minuter. Vi är alltså längre hemifrån än vid resans början. När vi till slut kommer fram har taxametern tickat upp till 876 kronor.

Nästa morgon vaknar jag till ett dm från Josie som är skickat klockan 05.45. Hon skriver att hon missade sitt flyg och att allt är mitt fel. Följt av tre gråtskrattemojis.


Dryck

Ola: Ola kan verkligen dricka. Varje gång det kommer in en ny gt-kanna skickar han tillbaka den eftersom han tycker det är för lite gin i den. ”Kallar du det där gin och tonic nu igen?” och ”Kan det vara lite sprit i shoten nästa gång?” är två citat från kvällen.
5 poäng

Josie: Spottar inte heller i glaset.
4 poäng

Samtalsbarhet

Ola: Han var i och för sig lite mer reserverad mot mig än mot övriga sällskapet. Men väldigt rolig att lyssna på och mycket trevligare än vad jag hade vågat hoppas på.
5 poäng

Josie: Här hade jag bekymrat mig lite på förhand. Var väl fördomsfullt nog rädd att hon inte skulle… hänga med riktigt. Och visst, hon kanske inte stod för kvällens mest skarpsinta uttalanden. Men hon bidrog med en otrolig glädje och värme som gjorde allas kväll bättre. Jag älskar att umgås med Paradise Hotel-deltagare.
4 poäng

Hur är de mot andra?

Ola: Vet inte om personalen på Arnold’s uppskattade de ständiga kommentarerna om att det var för lite sprit i drinkarna och shotsen.
3 poäng

Josie: Kan charma skalet av en havskräfta.
5 poäng

Pepp

Ola: Bjöd oss visserligen på en otrolig uppvisning i att dricka. Men efteråt kom det fram att han och Sonja i förväg bestämt sig för att under inga omständigheter följa med till Spy Bar för att försäkra sig om att det inte skulle bli en allt för galen kväll. Det drar förstås ner pepp-betyget.
3 poäng

Josie: Här blir det fan full pott. Under middagen kom det fram att Josie inte visste vem någon av de andra gästerna var sedan tidigare. Hon hörde bara talas om att det vankades fest och tackade ja utan att blinka. Väldigt imponerande. Dessutom festade hon så hårt att hon missade sitt flyg till Syda… Mexiko.
5 poäng

Totalpoäng

Ola: 16
Josie: 18

Vinnaren är Josie Capllonch!

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!