Kroggruppen bakom restauranger som Bananas och Babylon blir först ut med svensk hantverksöl på tank.
Nya Bistro Leoparden har fått sitt namn från Apoteket med samma namn som låg på adressen fram till 1995. Syskonen Markéta och Jakub Vávra som äger bland annat Bistro Bananas har köpt hörnlokalen som bland annat också huserat Hoa Hoas gamla krog Broncos på Tegnérgatan i Vasastan.
Maten kommer att varieras efter säsong, men menyn påminner närmast om den hos systerkrogen Bananas och förfogar precis som den senare över en pizzaugn. En stor nyhet är emellertid att Leoparden kommer att erbjuda hantverkslager från St:Eriks Bryggeri på tank.
— Vi är först i stan med färsköl på tank från S:t Eriks Bryggeri upphälld på tjeckiskt vis i kylda sejdlar. Det känns superkul och ärofyllt, berättar Jakub Vavrá.
Ölet är bryggt blott 30 minuter från restaurangen, och fraktas till tankrummet helt utan att utsättas för syre.
– Öl på tank är ett sätt att erbjuda färsk öl direkt från bryggeriet till gästen, vilket resulterar i en unik kvalitetsupplevelse. När den dessutom tappas upp på det varsamma sättet i baren på Leoparden så är det verkligen ett hantverk hela vägen, säger Marcus Friari, Brand Manager på S:t Eriks.
Leoparden går emot rådande ström och håller öppet till 01 alla dagar i veckan. Krogen har plats för cirka 100 gäster på övervåningen och ytterligare 26 i källarens chambre separée. Inom kort tillkommer även en uteservering med 40 platser.