Bakissmink? Så reparerar du ditt ansikte dagen efter

10:55 21 Aug 2015

När livet är pest värmer fyllan bäst – men tyvärr lämnar det spår i ens annars så ljuva face.

Om du ändå ska tillbringa dagen efter med persiennerna fördragna spelar det kanske ingen roll, men om du har planer: jobb, släktträff, en ny fest eller ditt egna bröllop att närvara vid vill man gärna minimera skadan. Som tur är har jag några tips – som funkar lika bra om du bara är lat, glåmig eller har en ful period. Lycka till!

HEMKOMSTEN

Ärligt, vem orkar tvätta ansiktet? Men samtidigt, vem vill sota för det dagen efter och vakna upp med ett Rorschachtest i kudden? Jag har hittat den gyllene medelvägen, så enkel och snabb att du kan fixa rengöringen med en hand: Nip + Fab Dragon's Blood Fix Cleansing Pads. Det är fortfarande en pad, men fullpackad med syror som rengör på djupet. Om du verkligen älskar dig själv kan du ställa burken vid nattduksbordet, tillsammans med en flaska vatten, innan du går ut. Avsluta sedan med din vanliga hudkräm, och ännu hellre: ett serum! Kan tipsa om Glycolic Fix Serum ifrån samma märke, men testa innan så att du klarar syrahalten. 

Avancerad nivå: Har du kanske bara druckit något glas vin, eller väntar du på att ditt bootycall ska komma över? (Använd skydd!) Oavsett, du har en minut över, och på den minuten hinner du lägga en supereffektiv scrub som på riktigt jämnar ut huden och ger lyster: Kiehls Epidermal Re-Texturizing Micro Dermabrasion. Men var försiktig, den är rivig, så dont overdo it! Vakna upp flawless dagen efter.

DAGEN EFTER

Nu behövs det tunga artilleriet. Men självklart inget komplicerat, det gör ju ont att bara hålla huvudet uppe.

Ikea säljer jättebilliga handdukar, dessa är perfekta till ansiktsvård. Ta en sådan, skölj i varmt vatten och lägg över ditt face ett tag medan du kontemplerar livet. Det känns bra och dessutom öppnar dina porer sig litet – perfekt för nästa steg. Problemet när man är bakis är antingen att ansiktet är blemmigt eller torrt och livlöst. Ibland båda. Bliss har en superbra scrub, Micromagic, som verkligen får den värsta glåmigheten att försvinna, den slätar ut ansiktet och dämpar eventuella utslag. Dessutom mintig, kall och snabb. Två minuters gnidande i badrummet klarar man.

Om du är rik och riktigt lat finns Rodials Super Acid X-Treme Hangover Mask. Eftersom den ska gnuggas av från ansiktet behöver du tekniskt sett aldrig lämna sängen: det räcker med en bricka och en våt handduk, även om jag helst skulle skölja ordentligt. Men nöden har ingen lag! Sen skulle jag rekommendera någon lite plumpande och utfyllande kräm. Jag kör med klassikern, Clarins Beauty Flash Balm. Bara namnet ger tröst.

SMINK

Detta är förmodligen inte dagen för avancerad counturing eller tungt puder.

Trots åtgärder kan huden vara lite lynnig, bättre att använda något förlåtande som ej fastnar i blemmor eller krackelerar, såsom en mineralfoundation från BareMinerals. För liv: smacka på lite bronspuder, eller ett lagom glansigt rouge-stick (brukar gå bra att applicera ovanpå puder om du är försiktig och duttar istället för drar).

Men det finns inget som snabbare och enklare får dig att se ärbar ut än ett riktigt starkt och markerat läppstift, som dessutom flyttar fokus från övrig fejja. Scrubba läpparna med en varm och blöt handduk, ta på lite läppbalsam, ät en pizza och fortsätt sedan. NYX har superbra, krämiga och prisvärda stift: Butter Lipstick i färgen Liqourice, och Extra Creamy i färgen Chaos, är två färger som passar nästan alla shades. Grattis, nu är du redo att möta dagen!

Läs även: Sex skönhetsknep som underlättar ditt liv.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!