Skönhetsknepen som underlättar ditt liv – 6 beauty life hacks (och en besvikelse)

11:00 2 Apr 2015Nog för att jag älskar skönhet och diverse produkter, men något jag verkligen inte har är tålamod.


Om du som jag vill att så mycket som möjligt ska hända på kortast möjliga tid och minsta möjliga ansträngning är beauty life hacks det som är målet med allt – enkla, snabba och gärna billiga knep och produkter som underlättar. Här kommer alltså de allra bästa skönhetsknep jag har att erbjuda – och ett som lovar runt men håller väldigt, väldigt tunt. 

1. Sephora MicroSmooth Baked Sculpting Pro

För oss som gillar idén med contouring, men som bara har fem minuter att ägna åt ansiktet om morgnarna! Denna trippelpalett har en mörkare bronzefärg för skuggning under kindbenet, en friskare, mer rosa nyans för lyster på äppelkinderna och en highlighter att dutta ovanpå kindbenen, hakan, näsbenet och snabbt dra över ögonlocken. Det finns absolut mer avancerade contouringkit än detta, men här finns the basics för oss som bara snabbt som fan vill framhäva det lilla vi har att jobba med. 

2. Handduk

Nej, all exfoliering måste inte komma på tub! Din vanliga handduk funkar alldeles utmärkt. Gärna en lite torr och rivig en!  På kroppen kan du jobba den rätt hårt uppåt i cirklar efter duschen, men ont ska det så klart inte göra. När det gäller ansiktet ska du inte riva loss lika hårt, utan jobba med mer små rörelser efter att du tvättat ansiktet. Glöm inte läpparna! De måste också exfolieras regelbundet, men var snäppet ännu snällare mot dem när du gnuggar. 

3. Bangerhead Professional Fresh Me Up

En av mina väderkvarnar är torrschampo och jakten på det perfekta. Vad skulle vi lazy beauty queens göra utan torrschampo egentligen? Tvätta håret regelbundet? Inte en chans. Vågar inte ens föreställa mig min värld utan torrschampo! Bangerheads egna serie erbjuder ett grymt torrschampo som inte gör håret för stelt eller vitt och som är billig. 

4. Urban Decay Naked Palette

Ögonskuggor är en av mina svagheter, as in att jag är usel på det. Jag kan knappt skriva för hand, så att finlira med olika skuggor på små ögonlock är inget jag ger mig på i första hand. Men då är det himla skönt när tillverkare gör det nästan fool proof för oss! Alla färger som finns i Urban Decays Naked-paletter passar ihop sömlöst, de är inte superpigmenterade så kletar du lite fel är det enkelt att sudda ut/ihop färgerna, och storleken på alla skuggorna är lagom små. Men viktigast är som sagt ändå att alla nyanserna passar så bra ihop att det i princip inte går att göra fel. Det går verkligen att testa sig fram, och det blir alltid bra på något vänster.  

5. ColorWow Root Cover Up

Denna produkt är som gjord för oss lazy queens. Den är ju ingen tripp till frisören direkt, men har du en utväxt du inte orkar med i en sekund till duger den faktiskt ett tag! Det är helt sonika som en ögonskugga som du penslar på utväxten för att göra den mindre synlig. Finns i de flesta nyanser från platinumblont till svart hår, däremot lyser röda nyanser med sin frånvaro.  

6. St. Tropez Wash Off Instant Glow Body Lotion

Skimmeroljor och brun-utan-sol i all ära, men denna bad ass är inte för svaghjärtade. Du får allt: lagom skimmer, återfuktning och omedelbar och riktigt mycket pigmentering. En gudagåva om du som jag inte har så mycket egen pigmentering i huden, helst undviker solen och/eller använder högsta möjliga SPF. Men som namnet avslöjar är denna produkt “wash off”, så ett tips är att inte till exempel spilla en drink över benet, då det lätt kan bli zebrarandigt.


 

betyg: 1 Seche Vite Dry Fast Top Coat 

Seche Vites topplack håller verkligen vad det lovar. Det torkar fortare än något annat topplack där ute, och för oss som vill måla naglarna och sen göra något annat utan att sabba precis allt är det guld värt. Men jag läste nyligen på förpackningen: ”This product contains a chemical known to the State of California to cause birth defects or other reproductive harm”. Nog för att jag gillar när saker är effektiva och går fort, men till vilket pris? Nope, det åkte tyvärr längst bak i skåpet (notera: inte soptunnan – the choices we make!).


Läs även: Säg hejdå till dåliga foundations – så köper du aldrig fel igen.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!