Anton Magnusson gör tecknad Youtube-serie

09:41 19 Jun 2019

Anton Magnusson är tillbaka med ännu mera tecknat.

I våras gav Anton Magnusson ut sin special Benne (hans smeknamn för ordet "självmordsbenägen") på Youtube. Eftersom han drabbades av en panikångestattack när standupföreställningen filmades tyckte han att materialet blev för obehagligt för att sändas. I stället skickade han det filmade materialet till en dansk animatör som gjorde en animerad version. Nu är Anton Magnusson tillbaka med ännu mer tecknat. Nämligen en animerad version av hans podcast Anton Magnusson show.
– Denna gången var det mer av en slump. När min och Bög-Jimmys podd firade 100 avsnitt fick vi en present av en lyssnare som heter Lowe Haak. Han hade animerat ett segment ur podden och jag tyckte det var svinkul. Jag tog kontakt med honom och det visade sig att han jobbar som animatör. Vi kom tillsammans fram till att vi ville göra en hel säsong, åtta avsnitt, med olika favoritsegment från podden och nu har vi släppt första avsnittet.

Vad handlar Anton Magnusson show om?
– Jadu... förut kallade jag showen för en sitcom men Simon Gärdenfors uppmärksammade mig på att den inte riktigt är en sitcom, så nu kallar jag den för en cartoon. Den handlar väl i grunden om min och Bög-Jimmys långa relation och vår hatkärlek till varandra. Men mest handlar min cartoon nog bara om att jag presenterar en situation för Jimmy och ser vart han tar det. Jimmy har lite svårt att skilja på fantasi och verklighet. Till exempel är han lika snål i en påhittad situation som han är i en riktig. I ett avsnitt av podden åkte han dit för Palmemordet eftersom han tyckte att den påhittade vapenförsäljaren tog överpris.

Vad krävs för att kunna ge ut en tecknad serie på egen hand?
– I detta fallet har våra lyssnare av podden gått in och supportat Lowe Haak så att han ska ha råd att lägga tid på projektet. Sedan har vi fått hjälp av serietecknaren och lyssnaren Johannes ”Aggro” Torstensson som står för karaktärsdesignen och av Färska Prinzen som mixat ljud och gjort vinjettmusiken. Av mig krävs det inte så mycket just nu. Jag ser bara till att nämna projektet lite då och då i olika sammanhang, kommer med nåt enstaka förslag till Lowe någon gång ibland och agerar lite spindeln i nätet. Men annars har jag ju liksom redan gjort min grej i det hela som är podden.

Har några människor eller djur kommit till skada under animeringen?
– Nä, inte mer än att Bög-Jimmys katt Felix, som första segmentet handlar om, satt inlåst i deras hus i 20 år och såg väldigt deprimerad ut.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!