Allt flyter för Måns Zelmerlöw

21:33 21 Mar 2022

Fyra viner och smak för fler samt starkare drycker på g. Måns Zelmerlöw expanderar sitt dryckesuniversum. 

Han är en musiker och artist med många strängar på sin lyra. En fullfjädrad padelentreprenör med näsa för vinbranschen och snart även whiskymakare. Det finns liksom ingen hejd på Måns Zelmerlöws framfart. 
– Det är viktigt för mig att jag känner att jag kan gå all in på de samarbeten jag gör, annars blir det inte långsiktigt, säger Måns mellan tapastuggorna när vi ses över en presslunch på Spanjorskan i Stockholm. 

Anledningen till träffen är lanseringen av artistens fjärde vin. Denna gång är det en rosécava som ska ut på hyllorna, blott ett år efter Måns första vinlansering med Hola MZ Cava. Jag frågar om den ursprungliga tanken var att köra på i det här tempot. 
– Det kanske inte var tanken med fyra men jag hade absolut förhoppningen. Sen vill jag gärna släppa en vit också så det slutar nog inte här. 

Vi får hoppas att det inte gör det, för i samband med den förra lanseringen lovade Måns att en ytterligare eventuell cava skulle döpas till Cava Mia. Det gjorde den inte, utan det senaste släppet heter istället det något mer generiska MZ Cava Rosé.

Intresset för gastronomi har för Måns framför allt växt fram efter att han bildade familj, men dryckesintresset har funnits där länge. 
– Vi har bland annat kört vinprovningar i turnébussen under våra europaturnéer.

Hur pass kunnig skulle du säga att du är? 
– Jag har tyvärr tvingats skjuta på sommelierutbildningen ett par gånger, men nu ska jag verkligen ta tag i den.

Hittills har det gått ganska bra även utan en sommelierutbildning på sitt cv. Totalt har Måns Zelmerlöw efter sitt första år i vinbranschen uppnått cirka 400 000 sålda liter, vilket motsvarar över en halv miljon flaskor.
– Det är en total "nyp mig i armen"-känsla. 

Till vardags dricker han själv mest rödvin. 
– Det får gärna vara med toner av vanilj och mörk choklad. Ekfatslagrade. Men det beror såklart på sammanhanget. En varm sommardag passar det givetvis bättre med ett glas iskall cava.

Men det är inte bara vin som står på menyn. Under våren väntar ytterligare ett samarbete i farstun.
– Jag ska nog egentligen inte prata så mycket om det, men jag var uppe i Kramfors och blandade lite whisky med gänget från succéprogrammet Chevalereske. 

Då är det med andra ord ett samarbete med High Coast som står på tur?
– Haha, ja vad gör man annars i Kramfors.

MÅNS VINER

Hola MZ Cava 
Cava, 99 kr

Hola MZ Cava Rosé
Cava, 99 kr

MZ Barrik
Rött vin, 299 kr

MZ Raval
Rött vin, 119 kr

Chevaleresk 01 – Primavera

Primavera är den första i en serie av fyra whisky som Måns släpper tillsammans med parhästen Alexander Wiberg. Produkterna lanseras i beställningssortimentet med dolt artikelnummer. För att få tillgång till artikelnumret behöver man antingen prenumerera på High Coasts nyhetsbrev eller följa Chevaleresk på sociala medier. Prislappen för en flaska om 500 ml ligger på 1 250 kr. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!