Foto: Emma Karlsmark Elfstrand

Aftonbladet sparkar K. Svensson efter hot mot skribenter

16:12 11 Nov 2015

Efter att komikern Kristoffer "K.", tidigare känd som "Kringlan", Svensson upprörts över Aftonbladets recension av hans och Nanna Johanssons science fiction-roman, skrev Svensson en rad hot och kränkande ord på Twitter. Nu upphör komikerns poddsamarbete med Aftonbladet. 

Under gårdagen publicerades en recension av Victor Malm på Aftonbladets kultursidor. Recensionen gällde K. Svensson och Nanna Johanssons nya science fiction-roman Omänniskor, och avrundades med orden "jag gläds över boken, kanske framför allt för att författarna lämnar sin simpla whiteboardsatir hemma". 

Meningen fick K. Svenssons bägare att rinna över och idag på morgonen yttrade han ett flertal grova hot och könsord gentemot skribenten och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg både på Twitter och i podcasten AMK Morgon. Bland annat publicerade han en bild på Victor Malm på sin Twitter med hotet att han skulle "få ansiktet sönderslaget". Föga förvånande meddelar Aftonbladet nu på eftermiddagen att samarbetet med K. Svensson avbryts. Åsa Linderborg säger bland annat till DN: "Vi har haft en stor portion tålamod med Kringlan under en längre tid. Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet. Jag som arbetsgivare kan inte jobba med någon som hotar en frilansjournalist".

K. Svensson är bland annat är en del av podcasten Lilla Drevet som görs i samarbete med Aftonbladet Kultur. Vad som kommer att ske med hans medverkan i podden är fortfarande inte klart. "Lilla Drevet kan inte beskyllas för det han gör. De får själva ta ställning om hur de ska göra", säger Åsa Linderborg till DN

K. har i efterhand bett om ursäkt för sina uttalanden.

Läs även: "BRÅKRECAP: Daniel Suhonen vs Åsa Linderborg, aka #montergate".

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner