Adam Linard: "Jag trodde att jag skulle framstå som värsta bad boyen"

10:31 3 Jan 2020

Vi tog ett snack med helsingborgaren om tiden i Mexiko, självbilden och vad som händer härnäst.

När jag når en av 2019 års Paradise Hotel-finalister, Adam Linard, har han precis varit och utsmyckat kroppen med ännu en tatuering. Den som sett programmet vet att han har fler än färre och den här gången blev det, inte så oväntat, en blomma på låret.
– Jag är ju flower boy, säger han och skrattar. 

Vägen mot Paradise Hotel började med ett telefonsamtal från den tidigare deltagaren, och numera castaren, Aina Lesse. Produktionen hade fått in ett tips av någon i Adams närhet om att det fanns en tatuerad helsingborgare som skulle kunna vara med i programmet. Adam sa först nej men lät sig ändras.
– Sen fick jag en känsla av att jag vill ju, men jag vågar inte riktigt. Jag hade lovat mig själv att tacka ja till fler saker och så blev det bara så. Jag var väl inte astaggad på det, jag var mest rädd eftersom det är ett tv-program som många gör bort sig i. Och så var jag övertygad om att jag skulle åka ut direkt.

Istället blev det tvärtom och Adam höll hela vägen till finalen tillsammans med partnern Helen. Väl där blev de snuvade på vinsten mot Marcelo Peña och Erica Lindberg som vann med en röst. Men för de som följt Adam i sociala medier under hösten är det tydligt att han blivit tittarnas favorit. Följarantalet har exploderat och i skrivande stund har han över 100 000 följare. 

I Mexiko framställdes han som den schyssta och ärliga killen som spelade öppet och gick sin egen väg. Det föll majoriteten av tittarna i smaken. 
– Jag var helt dundersäker på att jag skulle åka ut först och jag hade dåligt självförtroende. Men jag är ganska ödmjuk, har jag märkt nu. Jag trodde inte alls att jag skulle framställas så. Jag trodde att jag skulle framstå som värsta bad boyen. 

Stödet på sociala medier och kändisskapet som kommit på köpet har bättrat på självkänslan men det är fortfarande en ödmjuk person som inte märkbart drabbats av den berömda hybrisen. 
– Jag har fortfarande lite halvdåligt självförtroende till och från men det är väl definitivt bättre nu. När jag kom in i huset hade jag precis gjort slut med mitt ex, vilket tog mycket på mig, det var en faktor som var ganska stor. Jag tackade ja för att göra något annat i livet. 

Att han snubblade på mållinjen och snuvades på prissumman på en halv miljon kronor retar honom inte idag. I efterhand har parhästen Helen berättat att hon skulle kastat kulan redan på 50 000 kronor och delat pengarna med tjejerna på hotellet, vilket skulle gjort Adam tomhänt. Själv hade han lovat, och står fast vid det än idag, att han skulle hålla kulan och delat på pengarna med Helen. 
– Jag är glad i efterhand att jag inte vann. Då hade det varit jobbigt. Skönt att komma ifrån det där. Jag tycker hela hennes resonemang låter så jävla dumt. Hon sa att hon växt upp med starka kvinnor hela livet och därför ville dela pengarna med kvinnor. Det är som att jag skulle dela pengarna med en stark man. Man ska inte döma individer efter kön. 

Med handen på hjärtat, hade du aldrig kunnat kasta kulan själv?
I läget med Helen skulle jag aldrig kunna göra det. Inte om det är någon jag litar på. Många polare säger ”vafan mannen” men sån är jag. Hade jag råkat hamna med någon annan, till exempel Josie hade jag funderat på det mer. 

Själva veckorna i Paradise Hotel-huset var inte riktigt som han förväntade sig eller själv hade sett det på tv innan. 
– Det är mycket arbete med produktionen. De ringer och väcker en varje morgon så att man ska äta frukost tillsammans. Sen är det alla bryt mellan parcermonierna som egentligen tar mycket längre tid på riktigt än vad det gör på tv. Alla frågor man ska svara på, soundcheck. Det är mycket dötid. 

Hur är det att vara inlåst med andra människor på det sättet? 
– Man är där inne med samma människor dag ut och dag in. Man blir lite stum. Världen blir miljoner gånger mindre och vi hade ju inte kontakt med någon utanför. Ingen mobil. Det är som att du bor i en liten stam. De som säger att det inte är påfrestande bryr sig inte om spelet. 

Vilka deltagare har du kontakt med nu efteråt?
Egentligen inte någon. Vi bor så långt ifrån varandra allihop. Det känns som att jag gått vidare efter den säsongen. De jag tycker om mycket är Jennifer och Armin. Armin håller jag kontakt med veckovis, den jäveln (han röstade inte på Adam i finalen, red.anm). Men det har jag inte varit sur för. Han hjälper mig massor på sociala medier. Han är svinrolig.  

Kontrasterna mellan att vara inlåst i en lyxvilla i Mexiko mot att vara hemma i ett grått och regnigt Helsingborg är stora. Men på hemmaplan tar Adam nu nya steg och satsar både på sin Youtube-kanal, egen musik och har tankar på att börja designa kläder. 
– Det har blivit lite influencer över mig, vilket känns jävligt sjukt. Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra. Jag har fått 100 000 följare på en säsong. Det känns ju jävligt kul att man får så mycket respons. 

 Under de senaste säsongerna av Paradise Hotel har det blivit en trend att tidigare deltagare gör come back. Adam stänger inga dörrar han heller. 
– Jag hade kunnat vara med igen. När man har kommit så nära en gång, så varför inte? Jag tror det hade varit en annan grej om jag varit med igen. Jag har landat i det här med mitt ex och hade varit mer mottaglig för känslor och så. Jag hade känt mig mer hemma där och det hade blivit naturligare.

Läs även: Krogcupen 2019: Josie Capllonch vs. Ola Rapace.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!