Blir med sommarkrog med helgrillat lamm på menyn.
Precis utanför Münchenbryggeriet på Torkel Knutssonsgatan 2 kommer duon bakom A Bowl & Plates att öppna en sommarrestaurang lagom till vårkanten.
– Det blir en mysig oas med hängande lampor, olivträd för att få lite medelhavskänsla och kolgrillat på menyn i form av framför allt köttspett, grillad fisk, nybakat bröd och goda tillbehör, säger Rima Ismail och Samir Kersh.
När Samir var liten bodde han i Palestina där hans pappa Mohsen, som i Sverige ibland uttalas "måsen", hade en restaurang som hette El Nawres som betyder just måsen. Där serverades färsk fisk, grillat kött och mezerätter med nybakat bröd.
– I Sverige har vi försökt bevara den känslan genom att grilla och ha middagar i Samirs pappas trädgård, och det är den känslan och inspirationen vi har till "Måsen".
När det kommer till dryck kommer vinlistan att vara varierad och innehålla såväl naturviner som mer klassiska sådana.
– Vi kommer även att ha stort fokus på öl och i drinkväg kommer det att finnas en och annan fruktig slush. Fräscht, klunkvänligt och somrigt.
Vid några tillfällen under sommaren kommer helgrillade lamm att serveras och på lördagar planerar duon för att öppna upp för brunch.
– Vi siktar på att öppna upp i maj och det provlagas för fullt. Det kommer att bli så jävla gott.
Läs även: Nya tider på A Bowl & Plates.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2023.