Inte bara bowls på Mariaberget.
Efter sex år på Blecktornsgränd har det som började som ett hål i väggen utvecklats till fullfjädrad krog. Den fulländade resan till a la carte-meny markeras även med ett namnbyte.
– När vi öppnade A Bowl var vi väldigt begränsade kring hur vi kunde använda lokalen. Vi kunde endast koka eller ånga råvaror och hålla öppet under dagtid. Vi fick inte heller ha något alkoholtillstånd. Trots begränsningarna levde vi redan då vår dröm i att få driva en egen restaurang, berättar Rima Ismail som äger restaurangen tillsammans med sambon Samir Kersh.
På lunchen serveras precis som tidigare bowls, men under kvällstid satsar A Bowl & Plats, som krogen numera heter, på en ambitiös kvällservering med smaker från hela världen.
– Vi har gått från ett ställe på 19 kvadrat med två anställda och med öppettider från 11–16 till nästan 100 kvadratmeter, tolv anställda och öppettider mellan 11–23. Dessutom med separata menyer för lunch och kväll.
Rima och Samir har båda ursprung från Mellanöstern och använder gärna smaker och kryddsättningar som har präglat deras barndom.
– Vårt shawarmakryddade lamm med ris i en skål var en succé från start och vår kyckling slog alla rekord. Intresset för mat och dryck i kombination har alltid varit ett stort intresse för oss, och i och med satsningen på vår kvällsservice har vi också jobbat fram en spännande vinlista som passar vår mat. Mat som har skapas genom barndomsminnen och favoriträtter, avslutar Rima.
A Bowl & Plates ligger på Blecktornsgränd 8.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2022.