7 tips på karantän-tv

11:55 18 Mar 2020

Snart ligger hela landet i frivillig och mindre frivillig karantän. Tur då att tv-redaktören kommer till undsättning och listar garanterat corona-fri karantän-tv.

The Wire, Sopranos, Oz
Nu när du har så mycket tid över kan du äntligen passa på att se de där tv-serierna som du alltid har ljugit om att du har sett. Sluka The Wire, Sopranos och ta lite Oz av bara farten. Det fina i kråksången är att du inte kommer att känna dig som en obildad cromagnon nästa gång du och dina kollegor diskuterar Little Omar vid kaffeautomaten.

Dead Set
Långt innan Charlie Brooker blev synonym med Black Mirror gjorde han zombiepärlan Dead Set. Här går världen under till följd av en global zombieepidemi samtidigt som deltagarna i dokusåpan Big Brother är helt ovetande. I tv-huset fortsätter allt som vanligt, tills spriten tar slut.

Extrema samlare
Dokumentärserie om folk som samlar på sig all möjlig skit de kommer över och fyller sina hem med allt från döda katter till halvtomma takeaway-lådor. Inspirerande lifestyle-tv i dessa hamstrande bunkertider.

The walking dead
Ja, varför inte?

Mr Robot
“We’re all living in each other’s paranoia. You definitely can’t argue that. Is that why everyone tries to avoid each other?” frågar sig hackern Elliot. Medan omgivningen tappar omdömet och alla reduceras till antingen angivare eller smittbärare kan det vara göttigt att titta på någon som är ännu mer paranoid än en själv.

Vietnam War
Har det någonsin funnits ett bättre tillfälle att bingea Ken Burns och Lynn Novicks 17 och en halv timme långa megadokumentär om Vietnamkriget? Ich think not. Efter karantänen kan du stoltsera med förlegade kunskaper om amerikansk utrikespolitik.

Guldbron
7 avsnitt superlångsam tv på temat ”skepp kommer lastat” varav de längsta avsnitten klockar in på näpna 24 timmar. Det är som om SVT förutspådde att alla medborgare inom kort skulle spärras in och devolveras till hjärndöda coronazombier vars enda krav på underhållning är blinkande ljus.

Läs även: "Omringad av nazister"

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!