6 tv-serier du inte får missa 2020

11:00 9 Jan 2020

Tv-året 2020 är här. Vi listar 6 tv-serier du inte får missa – och en som du ska undvika som radioaktiv pest-AIDS.

Missa inte:

Dracula
Tv-året 2020 kickar igång ordentligt med Sherlock-duon Steven Moffats och Mark Gatiss kluriga adaption av Bram Stokers Dracula. Claes Bang gör en Bela Lugosi-kompatibel vampyrgreve i denna miniserie som håller oss i ett järngrepp i de första två avsnitten – för att sedan fumla bort oss i den platta finalen.
Netflix

Lovecraft Country
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn. Nej, jag har inte fått en stroke, jag åkallar bara den uråldriga guden Cthulhu från havets djup. I Lovecraft Country får alla monsterdiggare och tentakelkonässörer sitt lystmäte stillat då varelser från HP Lovecrafts mörkaste mörker kryper fram ur sina hålor när Atticus Black reser genom 1950-talets USA på jakt efter sin försvunne far.
HBO Nordic

Hunters
Kan du inte få nog av ett 70-talssmutsigt New York efter att ha sett Joker? Då får du inte missa Hunters där en grupp nazijägare upptäcker att flera högrankade nazister från dritte reich lever och frodas i det stora äpplet – och dessutom planerar att bilda ett fjärde rike. Och just det. Al Pacino gör en av rollerna i denna naziklubbarfest.
Prime Videos

Avenue 5
Ett lyxkryssningsrymdskepp råkar ut för en oväntad olycka som gör att farkosten och dess passagerare kanske blir fast för alltid i rymden. Konceptet kanske låter som en deppig Aniara, men det är snarare Veep i rymden – för det är just Veeps skapare Armando Iannucci som ligger bakom Avenue 5. Hugh Laurie spelar huvudrollen i den här rymdkomedin.
HBO Nordic

Star Trek: Picard
I Star Trek: Picard repriserar Patrick Stewart sin roll som alla trekkies favoritkapten: Jean-Luc Picard. “Make it so”, måste han ha sagt när CBS erbjöd den snart 80-årige skådespelaren att åter spela sin paradroll. Star Trek: Picard äger rum 20 år efter tv-filmen Star Trek: Nemesis, den senaste gången Stewart axlade Picard-manteln.
CBS

Bild från Fleabag

Run
2019 var Phoebe Waller-Bridges år, inte minst då andra säsongen av Fleabag hyllades unisont av kritiker. I Run är Waller-Bridges tillbaka, både som exekutiv producent och som en av karaktärerna. Waller-Bridges kollega Vicky Jones är showrunner för denna thrillerkomedi som förhoppningsvis fyller det Fleabag- och Killing Eve-formade hålet i våra hjärtan.
HBO Nordic

Undvik:

The Goop Lab
Att Gwyneth Paltrows skönhets/hälso/lifestyle-varumärke Goop är modern motsvarighet till ormolja är sedan gammalt. Det hindrar inte Netflix från att ge henne en tv-serie där hon och Goop får vada runt i pseudovetenskapens träskmarken på jakt efter nya absurda hälsokurer att nasa. Men i en tid av faktaresistens och desinformation lär The Goop Lab passa som handsken.
Netflix

Stad: 
Kategori: 
3 Visa kommentarer (3)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!