Matprofilen från Malmö satsar på "hantverksglass i nordiska smaker".
Glada nyheter för fans av god glass gjord på ärliga ingredienser: i juni slår Joel Lindqvist upp portarna till sin nya glassfabrik i Stockholm. Detta meddelar dessertmästaren via sin Instagram idag.
Nordic Fauna Ice Cream, som satsningen heter, är en liten glassfabrik belägen i Kräftriket, ett stenkast från Brunnsviken i Stockholm. Där kommer Joel Lindqvist att tillverka "hantverksglass i nordiska smaker".
– Det blir glassar att äta rakt upp och ner. Eller som små smakberättelser, pusselbitar till ett större äventyr. Lite som en glassbåt utan Noak. En resa för alla med lust och tunga att utmana sina egna gränser, förklarar Lindqvist på det nya företagets Instagram.
Joel Lindqvist är till vardags aktiv med att driva sin egen mat- och chokladstudio i Malmö, samt med att föreläsa och hålla i kurser runt om i landet. 2014 kammade hem segern i Dessertmästarna. Redan då arbetade Lindqvist aktivt för att lyfta fram ekologiska produkter på dessertscenen, något som verkar gå igen även i glass-satsningen.
– För mig är hantverksglass en fråga om riktigt bra råvaror, och glass som vågar vara just glass. Att sätta varje recept och smet från grunden utifrån vilken smakidé jag har. Att undvika genvägar. Och att inte i onödan använda vitt socker, utan hellre jobba med olika slags socker som har karaktär som bidrar med smak till glassen, berättar han.
Fredagen den 16 juni kan den som vill (och osar på info@nordicfauna.se) bege sig till Kräftriket 14A för att närvara på Nordic Fauna Ice Creams releasefest. Där bjuds det på "kick ass glass" och skumpa från kl. 14.
För den glassugne i syd låter Joel Lindqvist hälsa att de nya Nordic Fauna-glassarna även kommer att finnas tillgängliga i "den vanliga" Malmöbutiken under sommaren.
Här hittar du mer info. Läs även: "Hateff Mousaviyans långa intervju med Joel Lindqvist från ifjol"