WebbTV

Föreningsliv

Föreningslivet i Sverige är enormt, fyra av fem personer är medlem i minst en förening. I serien Föreningsliv tittar vi närmare på vad som händer i några av landets 130 000 ideella föreningar. Vi kommer bland annat att hälsa på hos ett Tolkiensällskap, Munskänkarna och en lan-förening. 

Prenumerera

Alla avsnitt

Fylkingen

13:21 18 dec
I det femte och sista avsnittet av Föreningsliv besöker vi Fylkingen, föreningen som har varit Stockholms självklara centrum för experimentell konst i över åttio år. I föreningens lokaler i Münchenbryggeriet arbetar medlemmarna med att utveckla och presentera sina verk.

Makerspace

13:39 27 nov
I det fjärde avsnittet av Föreningsliv besöker vi Stockholm Makerspace. Föreningen driver en kreativ verkstad i centrala Stockholm där medlemmarna genom sina projekt utforskar gränslandet mellan teknik, konst och hantverk. Grundtanken är att alla delar på kunskap och verktyg.

Munskänkarna

16:14 20 nov
I det tredje avsnittet av Föreningsliv träffar vi Sveriges största vinprovarförening Munskänkarna och följer med till Stockholms Vinkällare där medlemmarna provar viner och pratar druvor.

Hazard

09:38 13 nov
I det andra avsnittet av Föreningsliv träffar vi lan-föreningen Hazard i Haninge. De ordnar ett par lan om året då strax över hundra personer samlas för att tävla i e-sport och Kinderäggsätning.

Forodrim

08:42 5 nov
I första avsnittet av Föreningsliv hälsar vi på Tolkiensällskapet Forodrim. På ytan ligger lokalen på Kungsholmen i Stockholm, men inuti befinner man sig i Midgård där hober och alver äter middag och umgås.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla